Inhoudsopgave
Waarom een vliegendeken?
In het voorjaar, zomer en najaar kunnen paarden en pony’s veel last hebben van vliegen, muggen en dazen. Een vliegendeken kan je paard helpen deze last wat te verlichten.
Waarom worden ogen van paard afdekken?
Een vliegenmasker is een masker voor het hoofd van je paard wat beschermt tegen vervelende vliegen, muggen en paardenvliegen. Een vliegenmasker bestaat vaak uit een soort gaas wat over de ogen gaat van je paard. Hierdoor hebben vliegen geen kans om bij de ogen te gaan irriteren.
Waarom hebben sommige paarden dekens om?
Paardendekens worden in de zomer meestal gebruikt om het paard te beschermen tegen insectenbeten, zoals vliegen en dazen. We hebben het dan over een vliegendeken. Ook beschermt een paardendeken het dier tegen verkleuring. Sommige dieren, zoals Friese paarden, worden in de zon snel bruin.
Is een vliegendeken nodig?
Een vliegendeken biedt jouw paard bescherming tegen allerlei insecten van buitenaf. Een vliegendeken wordt veelal gebruikt in de zomermaanden wanneer de paarden op de wei staan. Ook is een vliegendeken erg prettig wanneer je op de warmere dagen met jouw paard in het bos gaat rijden.
Wat is het verschil tussen vliegendeken en Eczeemdeken?
Hierbij zit je paard helemaal ingepakt, vaak inclusief hals en buik, waardoor zelfs de kleinste knutten geen kans krijgen. De meeste eczeemdekens zijn gemaakt van polyester. Een vliegendeken bedekt minder en is bedoeld om paarden rust te geven als ze snel geïrriteerd worden van vliegen op hun lijf.
Wat is een Zweetdeken?
Functie zweetdeken Fleur: “Een zweetdeken neemt vocht van het paard op, zodat hij sneller opdroogt. Een paard kan nat zijn van het zweet na het rijden, of van het wassen. Door een zweetdeken op te leggen, trekt het vocht uit de paardenhuid in de deken.
Welke vliegendeken?
Over het algemeen is een lichte vliegendeken fijner voor een paard, omdat die in dertig graden minder warm wordt dan een zwarte. Je ziet steeds vaker vliegendekens met een zebrapatroon. Naast dat het natuurlijk een grappig patroon is, zit er ook een wetenschappelijke reden achter dit bijzondere design.