Waar worden je tanden echt wit van?

Waar worden je tanden echt wit van?

Goed poetsen Om witte tanden te krijgen gaat het niet per definitie om het aantal minuten dat je poets. De poetstechniek is veel belangrijker. Bij een optimale gebitsreiniging neem je de tijd om iedere tand individueel te poetsen. Een ronde beweging van het tandvlees naar de tand is het meest ideaal.

Hoe kom je aan bruine tanden?

Gelukkig zijn bruine tanden helemaal geen zeldzaam fenomeen en kan de tandarts deze voor u ook gemakkelijk behandelen. Bij bruine tanden zit er een uitwendige verkleuring op uw tanden. Vaak gaat dit om aanslag. Aanslag wordt veroorzaakt door thee, koffie, roken en/of andere voedingsbestanddelen.

Waarom worden mijn tanden bruin?

Je tanden verkleuren sneller wanneer je rookt of veel eten of drinken nuttigt die vol kleurstoffen zitten. Denk aan koffie, rode wijn, thee, rode vruchtensappen of jam. Andere oorzaken kunnen zijn: Een harde val of een klap op het gebit kan ervoor zorgen dat de tandzenuw afsterft.

Hoe krijg je bruine aanslag op tanden weg?

Je kunt op verschillende manieren bruine aanslag van je tanden verwijderen. Je kunt dit met een tandpasta met houtskoolpoeder doen. Deze absorbeert vuiltjes en nare geurtjes. Daarnaast kun je je tanden flossen en je tanden polijsten.

Wat kun je doen tegen Tandverkleuring?

Hoe voorkom ik tandverkleuringen? Door goed je tanden te poetsen en niet te veel producten te nuttigen met veel kleurstoffen, kun je tandverkleuringen voorkomen. Daarnaast kun je zelf tandsteen verwijderen en is het verstandig regelmatig de tandarts te bezoeken.

Wat kun je doen tegen verkleurde tanden?

Zorg dat je de consumptie beperkt van voedingsmiddelen waardoor de tanden verkleuren. Zoals eerder gezegd kun je daarbij vooral denken aan koffie, thee en producten met veel kleurstof. Ook zure voedingsmiddelen dien je zoveel mogelijk te vermijden. Hetzelfde geldt uiteraard voor roken.

Om witte tanden te krijgen is het belangrijk om tandplak te verwijderen. Als je alleen je tanden poets, haal je niet al het tandplak weg. De tandenborstel komt niet in de ruimte tussen de tanden en kiezen. Om je mond volledig te reinigen is het verstandig om je tanden te flossen.