Waar vlieg je op naar Cinque Terre?

Waar vlieg je op naar Cinque Terre?

1. Vervoer naar Cinque Terre, Italië De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn die van Pisa en van Genua. Vanuit Nederland vliegen Transavia en Ryanair met een directe vlucht richting Pisa, KLM vliegt als enige maatschappij op Genua.

Hoe kom ik bij Cinque Terre?

Met de trein naar Cinque Terre. De gemakkelijkste manier om de dorpen van Cinque Terre te bereiken is met de trein. De spoorlijn tussen Genua en Pisa loopt langs de dorpen van Cinque Terre. In iedere dorp is een station. In Cinque Terre rijdt de trein tussen de dorpen grotendeels door tunnels.

Waar parkeren La Spezia Cinque Terre?

Als je de auto in de omgeving van Cinque Terre wilt parkeren, dan kan dat op een grote parkeerplaats direct aan zee in Monterosso (12-15 euro per dag). In de zomer is het daar heel druk. In Riomaggiore is ook een betaalde parkeerplaats voor ongeveer 20 euro per dag. Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren.

Wat is het mooiste dorp van Cinque Terre?

Volgens velen is Vernazza het mooiste dorpje van Cinque Terre. Dit dorp staat dan ook als enige op ‘borghi più belli d’Italia’, een lijst met de mooiste dorpen van Italië.

Wat is er te doen in Cinque Terre?

De beste attracties in Cinque Terre

  1. Cinque Terre Trails. 2.326.
  2. Footpath Monterosso – Vernazza. 3.732.
  3. Cinque Terre footpaths. Wandelroutes.
  4. Parco Nazionale Cinque Terre. 1.928.
  5. Vernazza. 3.794.
  6. Borgo Storico di Manarola. 477.
  7. Sentiero Vernazza a Corniglia. 359.
  8. Trail 531 Riomaggiore to Manarola. 563.

Hoe lang wandeling Cinque Terre?

Wandelen in de buurt van Cinque Terre

Monterosso View – Vernazza Rondje vanuit Monterosso al Mare Gemiddeld 02:35 6,68 km
Vista di Corniglia – Vernazza Rondje vanuit Corniglia Zwaar 05:50 15,7 km
Bella Vista di Vernazza – Viewpoint over the city Rondje vanuit Vernazza Gemiddeld 02:34 6,86 km

Waar parkeren La Spezia?

Gratis parkeren en betaald parkeren bij La Spezia Gratis parkeren kan op het volgende adres: Palaspezia, Via Federici, La Spezia. Vanaf hier gaat een gratis bus naar het centrum van La Spezia. Bij het treinstation van La Spezia kan je voor €1,20 per uur parkeren tot ongeveer €18,- per dag.

Waar parkeren Riomaggiore?

In Riomaggiore moet je buiten het dorp te parkeren, op een parkeerplaats beheerd door de National Park. Er is een pendeldienst naar het centrum van Riomaggiore.

Welke 5 dorpen Cinque Terre?

De Cinque Terre: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De Cinque Terre is een van de mooiste natuurlijke mediterrane gebieden van Ligurië in een kuststrook in het oosten van ongeveer 10 km lang. Dit gebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van vijf oude vissersdorpjes met uitzicht op zee.

Is La Spezia leuk?

Bezoekers gebruiken de stad als uitvalsbasis voor de pittoreske dorpjes aan de Cinque Terre-kust. Al maken de mooie haven, art nouveau-villa’s, interessante musea en indrukwekkende kerken ook La Spezia zelf een waardige vakantiebestemming.