Waar moet je op letten bij het kopen van een snowboard?

Waar moet je op letten bij het kopen van een snowboard?

Als je alleen rekening houdt met je eigen lengte, dan is het goed als het snowboard tussen de schouder en neushoogte komt. Maar ook jouw gewicht is een belangrijk aspect om mee te nemen in het bepalen van de juiste lengte. Ben je licht? Neem dan een korter, flexibel snowboard om voldoende controle te behouden.

Hoe lang moet je snowboard zijn?

Onderstaande tabel is een richtlijn tot snowboard lengte voor beginners :

Lichaamslengte (cm) (Gewicht (kg) Snowboard Lengte (cm)
165 – 170 60 – 70 140 – 145
170 – 175 65 – 75 145 – 150
175 – 180 70 – 80 150 – 155
> 185 > 80 > 155

Hoe weet je of een snowboard goed is?

Kies de juiste lengte van het snowboard, meestal is dit tot aan het sleutelbeen. Afhankelijk van je snowboard stijl kan je de lengte aanpassen. Freestyle snowboards worden doorgaans iets korter gekozen dan all mountain of freeride snowboards. Dit komt vooral dat je voor freeriden meer volume nodig hebt.

Hoe oud moet je zijn om te snowboarden?

Kinderen kunnen vanaf 7 jaar leren snowboarden in een privéles en vanaf 10 jaar in een groepsles.

Wat is een all mountain snowboard?

Snowboard stijlen Bij All Mountain gaat het om het ontwikkelen van een all-round stijl. Dat betekent eigenlijk dat je op alle terreinen kan snowboarden, zowel on-piste als off-piste. All mountain wordt over het algemeen gezien als een goed snowboard voor beginners.

Hoe meet je een snowboard?

De lengte van een snowboard wordt gemeten in centimeters van de punt tot de staart. Om een beeld te krijgen welke snowboard lengte je nodig hebt, zet je het board verticaal voor je neer. Als de lengte van het snowboard tussen je kin en neus zit, dan heb je de juiste snowboard maat.

Hoe hard kun je met een snowboard?

De hoogste snelheid op ski’s die ooit is gemeten, is de duizelingwekkende vaart van 254,96 km/h, en het wereldrecord snowboarden staat op ‘slechts’ 203,28 km/h. In het algemeen gaat skiën sneller dan snowboarden. Het forse verschil komt vooral door de grotere wrijving van het snowboard.