Waar moet je heen in Lapland?

Waar moet je heen in Lapland?

Mooiste gebieden Fins Lapland

  • Levi. Wil je genieten van Finland in de winter, reis dan naar het noordwesten van Finland.
  • Rovaniemi. Een andere optie voor een winterreis in Lapland is een reis naar Rovaniemi en daarvandaan naar de mooiste plekken in Lapland.
  • Kemi.
  • Ruka.
  • Ylläsjärvi.
  • Saariselkä
  • Inarimeer.
  • Äkäslompolo.

Hoe kom je in Rovaniemi?

Rovaniemi Airport is gelegen ter hoogte van de Noordpoolcirkel en is een van de noordelijkste vliegvelden van Finland, samen met Kittilä Airport en Ivalo Airport. In de winter en zomer vliegt u met Finnair of Norwegian met een overstap in Helsinki naar Rovaniemi.

Is Lapland leuk?

Daarom is een vakantie in Lapland zo fijn. Je bent namelijk de hele dag buiten! Alle activiteiten spelen zich grotendeels buiten af. Langlaufen door de bossen, sjezen in een slede door de wildernis, lunchen bij het kampvuur in de natuur, afkoelen na een hete sessie in de sauna: je doet het allemaal buiten.

Wat is de mooiste plek in Lapland?

In de ongerepte wildernis van Zweeds Lapland liggen de mooiste lodges. Verborgen tussen de bossen en aan dichtgevroren meren vind je in een uit hout opgetrokken lodge de ideale thuisbasis voor een winters avontuur. Hier blijf je weg van de bewoonde wereld, wat ideaal is om het noorderlicht te kunnen spotten.

Waar is Lapland het mooist?

Veel mensen denken dat Lapland alleen in Finland ligt, maar dan mis je toch echt een prachtig deel van Zweden (misschien wel het mooiste deel!). Speciaal voor iedereen die in Zweeds Lapland het noorderlicht wil zien is er in Abisko het noorden het Aurora Sky Station gebouwd.

Wie vliegt er naar Rovaniemi?

In het winterseizoen 2022/2023 (van 18 december t/m 26 maart) vliegt Voigt Travel opnieuw ieder weekend vanaf Amsterdam naar 4 bestemmingen in Fins Lapland: Kuusamo, Kittilä, Rovaniemi en Ivalo.

Wat zijn goede snowboots voor Lapland?

Goede snowboots hebben een goede grip in de sneeuw, zijn vaak wat hoger zodat het sneeuw niet naar binnen kan vallen en zijn van binnen gemaakt van warm, synthetisch bont. Check ook goed of je schoenen waterdicht zijn, in Lapland kun je plots diep in de sneeuw zakken en dan wil je niet dat je schoenen water door laten.

Wat is het verschil tussen Fins en Zweeds Lapland?

Lapland beslaat in Zweden een kwart van het land en heet in het Zweeds Lappland. In Finland wordt Lapland Lappi of Lapin Maakunta genoemd. Hier loopt Lapland van Rovaniemi, dat op de Poolcirkel ligt, door tot aan de grens met Noorwegen.