Waar moet het waterglas staan?

Waar moet het waterglas staan?

Waar zet ik de glazen neer? Rechts boven het bord zet je de glazen in een schuine lijn naar beneden neer. Bovenaan het waterglas, dan het rode wijnglas en onderaan het witte wijnglas.

Welke kant Waterglazen?

Tips om je glazen altijd op de juiste volgorde te plaatsen De glazen staan altijd aan de rechterkant van je bord, boven je bestek. Het grote champagneglas komt het meest links te staan (als je champagne schenkt bij de maaltijd), gevolgd door het waterglas en de wijnglazen.

Welke kant wijnglas?

Zet het glas voor de witte wijn boven het mes van het voorgerecht en werk zo naar binnen. Een handig ezelsbruggetje voor wijnglazen is Rood hoor in een gRoot glas en wit in een klein glas. De waterglazen zet je het meest boven aan.

Welke kant moet het mes?

We leggen altijd de vork links en het mes rechts omdat ze zo juist liggen om te beginnen met eten. De scherpe kant van het mes leg je steeds richting het bord of weg van de andere gasten.

Hoe dek je een tafel zoals het hoort?

Leg het bestek neer op volgorde van de gangen en werk daarbij van buiten naar binnen. Leg de vorken niet strak naast elkaar, maar dek ze dakpansgewijs in. Het dessertbestek leg je boven je bord. Een handig ezelsbruggetje, de Lepel wijst naar Links, het voRkje wijst naar Rechts.

Waar wordt een Napperon weleens gebruikt?

In Nederland worden napperons nog wel gebruikt in traditionele kringen, gewoonlijk tussen bord en soepkom of tussen vruchtenbord en vingerkom (aangezien beide al bij aanvang gedekt worden maar pas bij de laatste gang gebruikt worden; het vruchtenbord, althans).

Hoe leg je je bestek neer als je klaar bent?

Mes en soeplepel rechts van het servies Leg de soeplepel uiterst rechts van het bord en het vismes in het midden. Direct naast het bord plaatst u het mes voor het hoofdgerecht, met de snijkant richting het servies.

Waar staan de Waterglazen op tafel?

Volgens de etiquette moet het waterglas links staan, maar bij Table in a box verkiezen we rechts, vlakbij het bord. Naast het champagneglas, komende van links, volgt het rodewijnglas en dan het witte.

Wat is Napperon horeca?

Napperon is tevens het verkleinwoord van de Franse Nappe, dit betekent tafellaken. In beide gevallen is het nog steeds bedoeld om het tafelblad te beschermen tegen krassen van borden of schalen en tegen kringen van glazen en bekers.

Hoe hoor je je bestek vast te houden?

Vork en mes houd je in bovenhandse greep, het mes rechts. Breng je voedsel met je vork naar je mond, niet andersom en laat het mes nooit je mond raken. Wanneer je je bestek even niet gebruikt, houd ze dan niet als steekwapens in je hand.