Waar komt riet voor daken vandaan?

Waar komt riet voor daken vandaan?

Ongeveer 75% van het in Nederland verwerkte riet komt uit het buitenland. Riet wordt ingevoerd uit o.a.: Hongarije (sinds 1970) Oostenrijk, Roemenie, Oekraine, Polen, Estland, Turkije en sinds begin 2006 zelfs uit China. Het beste riet voor dakbedekking is niet altijd het “fijnste” riet.

Hoe worden rieten daken gemaakt?

De open constructie is het rieten dak zoals het al eeuwen gemaakt wordt. Het riet wordt op rietlatten gebonden. Er moet vanwege de techniek van het binden altijd een spouw bestaan tussen het riet en de onderconstructie. Het rietpakket doet hier in de praktijk maar gedeeltelijk mee als isolerend pakket.

Wat is geschroefd rieten dak?

Bij een schroefdak wordt het riet op speciale platen vastgeschroefd. Het riet is hierdoor vanuit de woning niet zichtbaar en eventueel stof wordt buitenshuis gehouden. In tegenstelling tot een traditioneel rieten dak wordt er tussen het riet en de onderconstructie geen spouwruimte gecreëerd.

Wat kost een riete kap?

Wat kost een rieten dak? De kosten voor een rieten dak liggen gemiddeld rond de € 90 – € 110 per m2, inclusief arbeidskosten. Wat invloed heeft op de rieten dak prijs is: het type riet, de bereikbaarheid van uw dak, aantal ramen, en wat er moet gebeuren met de huidige dakbedekker.

Waarom kippengaas op rieten dak?

Voorkomen en herstellen. Uiteraard herstellen we uw dak grondig en vakkundig als de rietlaag al beschadigd is geraakt. Toch is voorkomen vele malen beter dan genezen. Wij brengen onder de nokvorst standaard een laag gaas aan, voor extra preventieve bescherming van de kwetsbare delen van de rietlaag onder de vorst.

Heeft riet een isolerende werking?

Riet isoleert goed. Onder een rieten dak is het daardoor ook heerlijk koel in de zomer. Voor de huidige RC-waarden in de nieuwbouw isoleert riet echter niet goed genoeg. In de totale isolatie mag het riet voor een RC van 4,28 worden meegeteld.