Kun je van infrarood verbranden?

Kun je van infrarood verbranden?

Kan ik me verbranden als ik infraroodverwarming aanraak? Heat4All infraroodpanelen zijn gecertificeerd en goedgekeurd door het Duitse TÜV. Er is geen risico op directe verbranding als het paneel aangeraakt wordt. De maximale oppervlaktetemperatuur is beveiligd en begrensd op 105 °C.

Hoe verwarmt infrarood?

Infrarood panelen werken anders dan ‘gewone’ verwarming, die de lucht in de hele ruimte verwarmt (convectieverwarming). IR-panelen zet je neer of hang je aan de muur of het plafond. Ze geven stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer (bijvoorbeeld je werktafel of de zithoek).

Hoe lang mag je in de infrarood cabine?

Als je IR-A-stralers (ook full spectrum of korte golf genoemd) in je cabine hebt, is de aanbevolen tijd maximaal 15 minuten. IR-B/C-stralen (middellange en lange golven) zijn minder diepgaand. Je kan er dus ook langere sessies in houden, tot 40 minuten.

Wat zijn de nadelen van infraroodverwarming?

Net zoals bij elk verwarmingssysteem het geval is, heeft ook infraroodverwarming een aantal nadelen: Juiste dimensionering en positionering is belangrijk Omdat infraroodverwarming gericht warmte afgeeft, is het erg belangrijk dat de panelen goed gedimensioneerd en gepositioneerd worden.

Wat is het verbruik van een infrarood paneel?

In principe is het verbruik van een infrarood paneel eenvoudig te bepalen. Je kunt dit namelijk afleiden aan het Wattage dat op het paneel staat vermeld. Een paneel van 60×60 cm, met een wattage van 550 Watt gebruikt per uur 0.55 Kilowatt per uur.

Is infraroodverwarming lastig?

Een ander nadeel van infraroodverwarming is het elektriciteitssnoer dat weggewerkt moet worden. Dat hoeft geen probleem te zijn maar in sommige gevallen, bij montage aan de muur bijvoorbeeld., kan dit wel eens lastig zijn. Zo’n wandpaneel is immers pas echt mooi wanneer je geen draden ziet.