Kun je een Magnolia stekken?

Kun je een Magnolia stekken?

Magnolia Stekken Hoe Knip de tak ongeveer 10 centimeter van de de bovenkant af en verwijder de onderste bladeren. Laat de bovenste bladeren aan de tak zitten en haal de rest weg. Doop de stek in stekpoeder en tik het overtollige stekpoeder er vanaf.

Hoe oud kan een Magnolia worden?

Gewone beverboom – Magnolia x soulangeana Een van de oudste exemplaren van Nederland met een zeer brede kroon staat in het Wageningse Bassecourt en is ongeveer 150 jaar oud. Het is eigenlijk een grote struik die altijd laag vertakt is en zeer breed kan uitgroeien. Hij bloeit vroeg en vormt maar weinig vruchten.

Waarom beverboom?

De Nederlandse bijnaam van de magnolia is echter de beverboom. Deze boomsoort wordt zo genoemd omdat men vroeger dacht dat een bepaalde soort magnolia’s het lievelingsvoedsel was van de bever. De magnolia is vernoemd naar Pierre Magnol, het hoofd van de botanische tuinen in Montpellier eind zeventiende eeuw.

Waar staat een Magnolia voor?

Symboliek magnolia Het is een symbool van elegantie, vrouwelijkheid en zuiverheid. Vanwege de heerlijke geur, worden de bloemen van de Magnolia veel gebruikt in parfum. Boeddhistische monniken plantten al ruim voor de jaartelling Magnolia’s bij hun tempels als symbool van reinheid.

Hoe Magnolia vermeerderen?

Snij de stek met een scherp mes onder de bladaanzet af. Doop de onderkant van de stek in stekpoeder en klop overtollig poeder goed af. Zet de Magnolia stekken vervolgens langs de rand van de potten of kasje die je hebt gevuld met het stekzand.

Wat heeft een magnolia nodig?

De magnolia boom is een sterke struik die maar weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig ieder jaar wat tuinturf of zelfgemaakte compost is wel voldoende. Omdat de magnolia geen echt stevige wortels heeft, is het gebruik van boompalen zeker aan te raden. De struik heeft maar weinig last van ziekte en parasieten.

Waar plant je een magnolia?

In termen van lichtomstandigheden zijn magnolia’s niet erg veeleisend. Zowel zon als halfschaduw zijn voor hen behaaglijk. Ze zijn geschikt met voldoende afstand van muren van huizen en passen, afhankelijk van de groeihoogte, tussen groepen bomen. Veeleisender zijn de bomen en struiken met de grond.