Kan je naar de Filipijnen reizen?

Kan je naar de Filipijnen reizen?

De kleurcode van het reisadvies voor de Filipijnen is voor de rest van het land geel, behalve de actieve vulkanen Bulusan, Kanlaon, Mayon en Taal, het westelijk gedeelte van het eiland Mindanao en de Suluzee tussen de eilanden Palawan, Mindanao en Maleisië. U kunt reizen naar geel gebied.

Wat kost een visum voor Filipijnen?

​Een visum voor kort verblijf (tot 90 dagen) kost ​€ 80,- Voor kinderen van 6 tot 12 jaar: ​​€ 40,- Voor kinderen tot 6 jaar: ​€ 0,- De kosten voor de service fee van VFS Global mogen maximaal € 40,- bedragen (de helft van de leges voor een visumaanvraag).

Is Manila veilig?

Maar omdat het allemaal eilanden zijn, zijn er hele duidelijke grenzen tussen waar het wel en niet veilig is om te reizen. In het zuiden van de Filipijnen zijn moslimextremisten actief die inderdaad bomaanslagen plegen en toeristen ontvoeren. Maar op een eiland als Siargao is het hartstikke veilig.

Is Indonesie open voor toerisme?

De grenzen van Indonesië zijn weer opengesteld voor buitenlandse reizigers. Er geldt geen verplichte quarantaine meer maar er zijn nog wel inreisvoorwaarden. Lees meer informatie in de rubriek Coronavirus. Lees ook het hele reisadvies.

Kan ik reizen naar Vietnam?

U heeft een visum nodig om Vietnam in te mogen reizen. U kunt uw visum aanvragen bij de ambassade van Vietnam of via een E-Visa (visa upon arrival) (informatie in het Engels). Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee.

Heb ik een visum nodig voor de Filipijnen?

Vereisten voor een toeristenvisum voor Filippijnen voor Nederlandse paspoorthouders. Geen visum benodigd voor een bezoek van maximaal 30 dagen. De reiziger moet: In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden na vertrek uit het land van bestemming met minstens één lege visumpagina.

Welk visum voor Filipijnen?

Alle Nederlanders en Belgen die naar de Filipijnen gaan hebben geen visum nodig. Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gratis een 30 dagen visum. Met dit visum kan je 30 dagen rondreizen in de Filipijnen.