Kan ik een deel van mijn huis verhuren?

Kan ik een deel van mijn huis verhuren?

Jawel, u moet dit aangeven. Een deel van uw woning betrekt u niet zelf maar verhuurt u aan derden, dit wil zeggen aan personen die geen deel uitmaken van uw gezin. Uw woning is weliswaar vrijgesteld van belasting, maar het deel dat u verhuurt geniet die vrijstelling niet. Dat deel wordt beschouwd als niet-eigen woning.

Hoeveel brengt een appartement aan zee op?

‘Een rendement van 1 à 2 procent aan de kust is erg mooi’, klinkt het bij hem. ‘Veel investeerders verhuren hun appartement enkele maanden om de kosten te dekken. Juli en augustus kunnen instaan voor 50 procent van de jaarverhuurprijs.

Hoe appartement aan zee verhuren?

Je kan je appartement zelf verhuren of je kan aankloppen bij één van de 200 verhuurkantoren aan de kust. Die hebben een erkenning van de Vlaamse Overheid als toeristisch verhuurkantoor. Zo’n kantoor spreekt met jou een huurprijs af en legt de exacte perioden vast waarin het appartement mag verhuurd worden.

Is een appartement aan zee een goede belegging?

Een appartement kopen aan zee is nog steeds een goede investering. Investeren in vastgoed blijft dus een goed idee, ook aan de kust. Zelfs als de appartementen zelf er in waarde zouden dalen, blijft de grond er bijzonder waardevol, zeker voor gronden die zicht op zee garanderen.

Is een studio aan zee een goede investering?

Investeren in een appartement aan de kust is nog steeds een verstandige keuze, zeker als je af en toe zelf graag van een weekje kust geniet. Nu je al helemaal geen rente meer krijgt op je spaarcenten, wordt een investering aan de kust alleen maar interessanter.

Hoe kan ik mijn appartement verhuren?

Woning verhuren: wat moet ik regelen?

  1. Stap 1: Bepaal hoe u uw woning wilt verhuren.
  2. Stap 2: Bekijk goed de regels die voor u gelden.
  3. Stap 3: Vraag uw bank om toestemming.
  4. Stap 4: Vraag uw gemeente naar de regels voor verhuur.
  5. Stap 5: Leg afspraken met uw huurder vast.
  6. Stap 6: Controleer uw verzekering.