Is zonnebrand slecht voor je?

Is zonnebrand slecht voor je?

Uit recent Amerikaans uitgevoerd onderzoek blijkt dat oxybenzone (een stof dat erg vaak in zonnebrandcrèmes is verwerkt) niet alleen een beschermend effect heeft tegen de zon maar ook vervuilend en schadelijk is voor mensen.

Is zonnebrandcrème kankerverwekkend?

Meerdere onderzoeken hebben laten zien dat het gebruik van zonnebrandcrème niet kankerverwekkend is. Je regelmatig goed insmeren met zonnebrandcrème kan geen kwaad, het is juist een goede manier om je tegen huidkanker te beschermen.

Is factor 50 nodig?

Onze eigen conclusie is dat het echt niet nodig is om 50 te smeren. En voor welke factor jij ook kiest, zorg in ieder geval dat je jezelf en vooral je kinderen om de twee uur insmeert met zonnebrand. Pas op dat je de fles niet in de zon laat liggen, want als deze vaak opwarmt wordt de werking ervan lager.

Heeft factor 50 zin?

“De factor heeft daarmee invloed op de tijd die je door kunt brengen in de zon zonder te verbranden. Omdat er bij factor 30 minder straling de huid bereikt dan bij factor 20, kun je met factor 30 langer in de zon blijven zonder te verbranden. Met factor 50 kan dat nog langer.”

Welke stof in zonnebrand is kankerverwekkend?

De stof die vaak als kankerverwekkend wordt genoemd, is oxybenzone. Deze stof is een werkzaam bestanddeel in veel gangbare zonnebrandcrèmes. Oxybenzone absorbeert schadelijke uv-straling, waardoor je dus minder snel verbrandt.

Welke stoffen zijn slecht in zonnebrand?

Deze schadelijke stoffen wil je niet in je zonnebrand:

  • Oxybenzone.
  • Avobenzone.
  • Octisalate.
  • Ethylhexyl salicylate.
  • Octocrylene.
  • Homosalate (ook bekend onder de namen Homomenthyl salicylate, HMS, HS; 3,3,5-trimethyl-cyclohexyl-salicylate)
  • Octinoxate.

Is SPF kankerverwekkend?

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) testte verschillende zonnebrandproducten op 24 mensen. Uit dit onderzoek blijkt dat er kankerverwekkende stoffen in het bloed terechtkomen als je deze producten op je huid smeert.