Hoeveel water in de slowcooker?

Hoeveel water in de slowcooker?

Tip 1: gebruik de juiste hoeveelheid vocht Zorg er dus altijd voor dat je de juiste hoeveelheid water aan het gerecht toevoegt, of juist mindert. Goed om te weten: een slowcooker moet altijd minimaal voor driekwart gevuld zijn met inhoud.

Wat is een slowcooker?

Het fijne van een slowcooker is dat je op een constante temperatuur je eten kunt bereiden. Al het vocht (stoom) circuleert in de gesloten pan en alle sappen en smaken blijven op deze manier in het eten behouden. Je eten wordt dus niet kapot gekookt. Ook niet na uren in de slowcooker.

Welke vleessoorten bereid je in slowcooker?

Eigenlijk alle soorten rundvlees en varkensvlees worden zacht en mals in de slowcooker. Gerechten zoals stoofvlees, rendang (Indonesisch stoofvlees), en het meest populaire slowcooker gerecht pulled pork kun je perfect bereiden in deze wonderpan. Deze vleessoorten hebben de langste garing nodig, meestal tussen de 6 en 8 uur op stand low.

Hoe bereid je een kip in de slowcooker?

Je kunt zelfs een hele kip in de slowcooker bereiden, wrijf deze in met een lekker kruidenmengsel en laat deze langer garen (ongeveer 8 uur). Je kunt de kip daarna nog even onder de grill van de oven zetten om het velletje wat krokanter te laten worden. Van de restjes kip en de botjes trek je in de slowcooker een heerlijke bouillon.

Hoe kun je aardappel bereiden in slowcooker?

Je kunt in de slowcooker ook heel goed (zoete) aardappel bereiden. Doe een laagje water in de pan en prik de aardappels in met een vork. Plaats de deksel op de pan en laat dit staan voor een uurtje of 3 op stand low. Controleer tussendoor of er nog vocht in de pan zit. Op dezelfde manier kun je ook een hele pompoen laten garen in de slowcooker.

Hoeveel energie verbruikt een slowcooker?

Hoeveel stroom verbruikt een slowcooker? Gemiddeld gebruikt een slowcooker 200 watt. Dit is slechts een fractie van wat een oven gebruikt. Een slowcooker staat al snel 6 tot 8 uur aan, dat klinkt duur.

Wat is goedkoper slowcooker of gas?

Laat je de Crock-Pot slowcooker de hele dag aanstaan verbruikt hij maar ongeveer €0,37 aan stroomkosten, veel duurzamer dan gas of een oven. Het lage energieverbruik is dus ook één van de vele voordelen van een slowcooker.