Hoeveel water Chinees Lantaarnplantje?

Hoeveel water Chinees Lantaarnplantje?

Net zoals andere vetplantjes heeft ook het lantaarnplantje heel weinig water nodig. Geef ’s zomers een klein scheutje eens per week, en in de winter nog minder. De potgrond moet eerst opdrogen voordat je weer water mag geven. Zorg ervoor dat je nooit een grote scheut water in één keer geeft.

Hoe moet je een Chinees Lantaarnplantje stekken?

Ga als volgt te werk:

  1. Kies een aantal mooie, jonge scheuten aan de plant om te stekken.
  2. Knip ze af met een schone, scherpe schaar.
  3. Haal de onderste blaadjes er vanaf.
  4. Plaats je stekjes in een glaasje water.
  5. Zet je glaasje op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.
  6. Nu is het wachten tot de worteltjes ontstaan.

Hoe snel groeit een string of Hearts?

Verzorging van Chinees lantaarnplantje Voor een goede verzorging geef je jouw string of hearts eens per week een scheutje water, dan zal hij hard groeien. Voor een extra groeispurt kun je in lente en zomer een keer in de maand wat vloeibare plantenvoeding toevoegen aan het water.

Hoe stek je een string of Hearts?

Knip een streng net na twee blaadjes af. Neem stekken van een centimeter of tien en verwijder de onderste blaadjes. Je kunt de stekjes zowel in de grond als in het water laten wortelen. Zet ze in de grond wanneer de wortels zo’n drie tot vijf centimeter zijn.

Hoe string of Turtles stekken?

String of Turtles • Peperomia Prostrata Wanneer in de aarde? Je kan je stek verplaatsen naar de aarde wanneer de wortels ten minste 5cm lang zijn. Je kan er ook voor kiezen om ze langer op water te houden, want het is immers onwijs leuk om te monitoren hoe de (wortel)groei van het plantje zich zal ontwikkelen.

Hoe snel groeit Ceropegia Woodii?

Ceropegia woodii is een trage groeier, die niet snel verpot hoeft te worden. Hij vindt het wel fijn om eens in de drie jaar een laagje verse aarde te krijgen.

Is Gebroken hartje een vaste plant?

De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 25 cm hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Dit Gebroken hartje is winterhard tot -25 graden Celsius.