Hoeveel steken opzetten voor 50 cm?

Hoeveel steken opzetten voor 50 cm?

Meestal worden de te minderen steken verdeeld over een aantal naalden. Het minderen voor de hals gaat eigenlijk op dezelfde manier. Na 50 cm moeten er steken afgekant worden voor de hals. Met de voorbeeldgetallen is dit 2,4 x 50 = 120 rijen.

Hoeveel meter garen is nodig voor een vest?

Berekening hoeveelheid benodigd garen Brei je een korte trui dan heb je aan 8 bollen genoeg, wil je een lange trui dan kun je er wel 12 bollen voor nodig hebben.

Hoeveel meter garen voor een deken?

Stel je wilt een deken van 180×100 cm en je proeflapje weegt 5 gram. Dan heb je 18×10 (zoveel vierkantjes van 10 cm gaan erin) = 180 x 5 (van de 5 gram) = 900 gram nodig. Op elke bol staat het aantal grammen dat er in de bol zit vermeld. Stel je gekozen garen weegt 50 gram per bol dan deel je 900 door 50 = 18.

Hoeveel steken opzetten maat 48?

48 cm x 2 steken = 96 steken..

Hoeveel steken opzetten voor 40 cm?

40 cm. breedte. Je ziet nu dat je om een breedte van 40 cm. te krijgen van deze specifieke wol, je 112 steken moet opzetten.

Hoeveel wol heb je nodig voor een vest?

Als je iets wilt breien met de dikke Peruviaanse wol “The Wool”, raden we de Simone Cardigan uit onze collectie aan (6-7 bollen). Als je op zoek bent naar iets lichters, raden we de Martina Cardigan van 6 of 7 bollen Petite Wool aan.

Hoeveel wol nodig voor Bernadette vest?

Je hebt voor een heel ruim vest 4 a 5 bollen nodig. Van dit vest vind je het patroon hier. Dit garen is verkrijgbaar in 6 kleuren, zwart, antraciet, grijs-blauw, roze-wit, beige-wit, wolwit.

Hoeveel garen heb je nodig voor een baby dekentje?

Als je een normaal model trui in maat 38/40 helemaal uit zou spreiden, dan kom je uit op een oppervlakte van ongeveer 0,8 vierkante meter. Stel je wilt een babydekentje breien van 60 x 80 cm. De oppervlakte van dat dekentje is 0,60 x 0,80 = 0,48 vierkante meter. Dat is grofweg 60% van een trui in maat 38/40.

Wat kost meer garen breien of haken?

Bij haken gebruik je gemiddeld 30 procent meer garen dan bij breien. Schokkende cijfers he? Toch is het echt waar: een breiwerk heeft gewoon wat minder wol nodig dan een vergelijkbaar project met haaktechnieken.

Waarom breiend opzetten?

Waarom De Lange Draad Opzet? De lange draad opzet geeft een stevige en stabiele, maar toch heel flexibele rand aan je breiwerk. Dit geeft een mooie, professioneel uitziende look.

Wat is gebreid?

Breien betekent het creëren van lussen met garen zoals vlechten in rijen met behulp van naalden die aangesloten zijn. Voorbeelden zijn alle wollen truien en kledingstukken die goed rekbaar zijn.

Hoeveel steken voor een das?

Als je nog niet zo lang breit kun je het beste beginnen met een tamelijk kleine sjaal, groot genoeg om je warm te houden maar niet zo breed dat het breien eindeloos gaat duren. Als je breit met dik garen en naalden van US 8-10 (5 – 6 mm) moet je voor een leuke maat ongeveer 30 tot 40 steken opzetten.

Hoeveel draad om steken op te zetten?

Wikkel dan de draad 25 keer om je naald heen, ontwikkel het en je hebt de hoeveelheid garen die je nodig hebt. Met dit stuk meet je 4 gelijke lengtes uit. Als je dit gedaan hebt begin je met opzetten. Laat altijd een klein beetje extra draad over zodat je zeker weet dat je genoeg hebt.