Hoeveel Boosterprikken?

Hoeveel Boosterprikken?

Totaal aantal gezette boosterprikken In de afgelopen 7 dagen zijn er 42.495 boosterprikken gezet door de GGD.

Hoeveel ml Moderna booster?

Hoeveel vaccin haal je op per spuit? 1 Hiermee wordt wel 0,3 ml vaccin toegediend.

Wat doet de boostervaccinatie?

De boostervaccinatie helpt tegen besmetting met de omikronvariant van het coronavirus. En ziekenhuisopname daardoor. De boostervaccinatie is een extra prik met een mRNA-vaccin. Die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden.

Wie aan de beurt voor boosterprik?

Ga naar de pagina over de boosterprik voor jongeren voor meer informatie. De herhaalprik tegen corona (2e booster) is alleen beschikbaar voor 60-plussers en mensen met een ernstige verminderde weerstand.

Hoe lang is de booster geldig?

Vaccinatiebewijs beperkt geldig Sinds 1 februari 2022 is uw vaccinatiebewijs in Europa 270 dagen geldig. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.

Hoeveel ml vaccin Janssen?

De toedieningsspuit is nu klaar voor gebruik en bevat 0,5 ml vaccin. Voor het direct klaarmaken van de volgende 4 tot 5 toedieningsspuiten kan de optreknaald in de vaccinflacon blijven zitten. De vaccinflacon voorzichtig 10 seconden ronddraaien, waarbij de flacon rechtop gehouden wordt.

Hoeveel dosis Moderna?

COVID-19 Vaccin Spikevax bestaat uit twee prikken. De tweede prik wordt vier weken na de eerste prik gegeven. Veertien dagen nadat u de tweede prik heeft gekregen, bent u maximaal beschermd tegen het coronavirus. De kans dat u (ernstig) ziek wordt is dan klein.

Welke boostervaccinatie krijg ik?

De boostervaccinatie is een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u krijgt. Heeft u de eerste vaccinaties met BioNTech/Pfizer of Moderna gehad? Dan krijgt u een van deze twee vaccins nu als booster.