Hoe werkt Voetgangersherkenning?

Hoe werkt Voetgangersherkenning?

Voetgangersherkenning. Voetgangersherkenning helpt aanrijdingen voorkomen. De auto waarschuwt zelfs in donkere en onoverzichtelijke verkeerssituaties als er een voetganger nadert. Reageer je niet op tijd, dan remt de auto automatisch af.

Wat doet ESP in de auto?

ESP staat dus voor Electronic Stability Program, vrij vertaald; Elektronische Stabiliteitscontrole. Het ESP-systeem in je auto zorgt ervoor dat de auto dezelfde richting opgaat als de richting die de bestuurder met het stuur aangeeft.

Wat is Voetgangersdetectie?

AEB. Voetgangersdetectie (of pedestrian detection in het Engels) maakt deel uit van een AEB-systeem van een auto. AEB staat voor Autonomous Emergency Braking en dit systeem kan een auto in noodsituaties automatisch afremmen zonder tussenkomst van de bestuurder.

Wat zijn rijhulpsystemen?

Maar wat zijn rijhulpsystemen en hoe helpen ze je? Het zijn systemen die zorgen voor een daling van het aantal ongevallen en ook de gevolgen van deze ongevallen beperken. Ze zijn dus van groot belang voor je veiligheid.

Hoe herkent een Volkswagen vermoeidheid?

Bij Volkswagen heet het systeem Driver Alert. Het herkent de eerste verschijnselen van vermoeidheid. Signaleert de auto concentratieverlies, dan volgt er een duidelijk geluidssignaal en een melding op het dashboard. De exacte werking van dit systeem verschilt per merk en model.

Wat als ESP lampje brand?

Het ESP-lampje brandt: dit betekent dat er een ESP-storing is en dat het dus mogelijk is dat het systeem niet goed werkt. Ga naar je garage en zorg dat er naar gekeken wordt.

Hoe weet ik of mijn auto ESP heeft?

Als je in een scherpe bocht ingehaald wordt door de kofferbak van de auto dan heb je geen esp maar wel overstuur. Als je de bocht om wil maar je auto rechtdoor dan heb je geen esp maar wel onderstuur.

Hoe komt het dat rijhulpsystemen kunnen zorgen voor een korting op je autoverzekering?

Als je rijhulpsystemen in je auto hebt, dan heb je minder kans op een ongeval. Verschillende autoverzekeraars belonen je daarom met een lagere premie.