Hoe werkt ultrasound?

Hoe werkt ultrasound?

Ultrasound werkt door middel van geluids- en drukgolven die de celmembraan van de vetcellen doorlatend maken. Het vrijgekomen vetweefsel (triglyceriden) wordt omgezet in glycerol en vetzuren en zal vervolgens door de lever via de gebruikelijke lichaamsmechanismen worden afgevoerd.

Wat is een ultrasound behandeling?

Ultrasound is een behandeling die de dichtheid van de huidlaag tijdelijk verkleint, waardoor kleine openingen tussen de cellen ontstaan en specifieke actieve ingrediënten beter in de huid worden opgenomen.

Wat is HIFU 4d?

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound. Bij deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van ultrasound om de huid te verstevigen en verstrakken. Met deze techniek wordt een liftend effect van de huid bereikt zonder het gebruik van injecties of plastische chirurgie.

Hoelang duurt een HIFU behandeling?

Hoe lang duurt een behandeling? De duur van de behandeling hangt af van de zone die je wilt behandelen, aangezien HIFU lifting een snelle behandelmethode is, kan je in een korte tijd veel zones behandelen. Een kleine zone duurt ongeveer 30 minuten, een volledige lifting van gelaat en hals ongeveer 1u30min.

Hoe werkt een echo apparaat?

Bij echografie brengen we weefsels en organen in beeld met behulp van geluidsgolven. Tijdens het maken van de echo zet de radioloog de echokop (transducer) op uw lichaam. Deze transducer zendt (onschadelijke) geluidsgolven uit, die door de organen in uw lichaam worden teruggekaatst.

Is cavitatie gevaarlijk?

Cavitatie kan bloedstolsels en zenuwschade veroorzaken. Bloedstolsels ontstaan doordat het apparaat de temperatuur in de bloedvaten opwarmt. Als zich een stolsel vormt in het gebied dat dat zuurstof aan de huid levert, kan de huid afsterven.

Is HIFU pijnlijk?

Als je overgevoelig bent of geen pijn wilt voelen, kun je voor de behandeling best om een verdovingscrème vragen. Nazorg bij een HIFU Behandeling. Na de HIFU Behandeling zal je een lichte roodheid en soms wat lichte zwelling ondervinden. Ook kun je nog enkele uren wat lichte tintelingen voelen.