Hoe werkt taxatie na verbouwing?

Hoe werkt taxatie na verbouwing?

Bij een taxatie voor verbouwing wordt de waardetoevoeging van de verbouwing meegenomen in het taxatierapport. Ook wordt er een verbouwingsspecificatie toegevoegd aan de taxatie. De hoogte van de hypotheek wordt bepaald op basis van de taxatie van de woning na de verbouwing.

Wat is een taxatie van een huis?

Een taxatie van een huis is een manier om de waarde van jouw woning te bepalen. Tijdens een taxatie komt een taxateur langs. De taxateur controleert je woning van onder naar boven om de woningwaarde te bepalen. Na de taxatie krijg je het taxatierapport, waarin de taxateur de woningwaarde beschrijft en onderbouwt hoe hij hiertoe is gekomen.

Wanneer is een taxatie woning verplicht?

Taxatie woning: wanneer en waarom? Als je een huis koopt, wil de hypotheekverstrekker weten wat de woning waard is. Daarom stelt hij een taxatie verplicht. Dit geldt zowel voor de waarde bij normale verkoop als bij gedwongen verkoop, de executiewaarde genoemd.

Wat is de lagere taxatiewaarde voor jouw hypotheek?

In het taxatierapport staan de geschatte woningwaarde en de executiewaarde. Dan gaat de bank uit van de lagere taxatiewaarde voor de berekening van jouw hypotheek. Het overige geld wat je nodig hebt kun je niet lenen, maar moet je zelf inleggen met eigen geld.

Waarom huis taxeren na verbouwing?

Wanneer je wilt gaan verbouwen is een taxatie ook erg handig. Door de waardestijging te berekenen van je huis na de verbouwing kun je namelijk een deel van de verbouwingskosten meenemen in je hypotheek. Zo weet je ook gelijk hoeveel je huis waard is na de verbouwing en of de kosten opwegen tegen de opbrengsten!

Waarom taxatie bij bouwdepot?

De geldverstrekker rekent met deze waardevermeerdering voor het bepalen van de (maximale) leencapaciteit van het bouwdepot. Het is belangrijk dat de verbouwingskosten in de hypotheekaanvraag overeenkomen met de verbouwingskosten in het taxatierapport.