Inhoudsopgave
Hoe werkt een Verhuistoken?
Een verhuistoken (voor . nl domeinen), ook wel autorisatiecode genoemd, is voor de meeste domeinnaam extensies nodig om de domeinnaam te kunnen verhuizen naar een andere provider. Het is een uniek identificatienummer welke gekoppeld is aan jouw domeinnaam. Zonder dit nummer kan een domein niet zomaar verhuisd worden.
Hoe een domeinnaam overdragen?
Een overdracht van een domeinnaam dient u ook te regelen via uw registrar. U geeft aan de registrar door aan wie u de domeinnaam wenst over te dragen. De registrar stuurt u een formulier waarin u de betreffende domeinnaam, de gegevens van de huidige houder en de gegevens van de toekomstige houder aangeeft.
Hoe verhuis je domeinnaam?
Bij het verhuizen van je domein heb je een zogenaamde verhuiscode nodig. Deze code kan ook wel EPP-code, authenticatiecode of (verhuis)token genoemd worden. Als je houder bent van de domeinnaam dien je deze code zelf op te vragen bij je huidige provider. Het wisselt per provider hoe je de verhuiscode ontvangt.
Wat is domeinnaam pushen?
Een interne push is de overdracht van een domeinnaam tussen twee klantaccounts bij dezelfde registrar. De huidige eigenaar van de domeinnaam duwt de naam als het ware naar het account van de nieuwe eigenaar, aan de hand van een e-mailadres, gebruikersnaam of klantnummer.
Wat is een token server?
Tokens: de server communiceert met het authenticatiedevice, zoals een ring, sleutel, telefoon of soortgelijk device. Na verificatie stuurt de server een token naar de gebruiker. Opslag: de token bevindt zich in de browser van de gebruiker terwijl het werk doorgaat.
Wat betekent autorisatie code?
Een autorisatiecode, ook wel verhuiscode of token genoemd, is de code die je nodig hebt om je domein te verhuizen naar een andere provider. De code wordt verstrekt door de partij waar het domein loopt voordat je verhuist.
Wat kost het overnemen van een domeinnaam?
nl-domein kost rond de tien euro per jaar. De exacte prijs hangt af van de kosten die de provider rekent. Voor een .com-domein ben je ongeveer hetzelfde kwijt. Maar als die eenmaal is vastgelegd, kan niemand anders deze meer registreren.
Wie is de eigenaar van een domeinnaam?
Op de website van SIDN kun je de eigenaar van een domeinnaam checken door een Whois uit te voeren. Dat doe je hier. Een Whois is eigenlijk niets anders dan een protocol waarmee je een query (vraag) kunt indienen bij een database. Het protocol is in dit geval speciaal ontwikkeld om domeingegevens op te vragen.
Hoe lang duurt het verhuizen van een domeinnaam?
De verhuizing van jouw domeinnaam neemt (afhankelijk van de domeinextensie) tussen de 1 seconde en één werkweek in beslag. Nederlandse domeinnamen (. nl) worden vaak snel verhuisd, terwijl een .com domeinnaam langer kan duren.
Waar kan ik mijn domeinnaam verkopen?
Een . nl-domeinnaam kun je te koop aanbieden door een advertentie te maken bij digitale marktkraampjes voor domeinnamen zoals dan.com en sedo.com. Daar zijn doorgaans geen kosten aan verbonden, maar de websites rekenen bij een geslaagde verkoop wel een commissie.
Hoe werkt een token?
Het token is een soort kaartlezer en ziet eruit als een kleine rekenmachine. Toegang tot het token verkrijgt men via de bankpas en/of een pincode. Vervolgens wordt op de internetsite voor online bankieren het identificatienummer gevraagd van het token en er wordt een code getoond die men intoetst op het token.
Hoe kom ik aan een token?
Sinds 25 september 2020 is het niet meer mogelijk voor een burger om een nieuw token aan te vragen en te activeren. Tokens die tot en met 24 september zijn geactiveerd, blijven wel nog bruikbaar. Hebt u geen token, dan kunt u zich bij voorkeur aanmelden met uw elektronische identiteitskaart (eID).