Hoe werkt de Lisboa Card?

Hoe werkt de Lisboa Card?

Het is eigenlijk een combinatie van een vervoersbewijs, museum pas en kortingspas. Met de Lisboa Card kun je dus tijd en geld besparen tijdens je vezoek aan Lissabon. Als je de Lisboa Card koopt krijg je ook gratis plattegrond van Lissabon en een kleine reisgids.

Hoe werkt de metro in Porto?

Om met de metro te reizen heb je een Andante-kaart nodig, een contactloos papieren kaartje waar je zoveel ritjes op kunt laden als je wilt. Deze kaart kan ook gebruikt worden voor bussen, trams en stadstreinen, en je betaalt een kleine toeslag van €0,60 voor de kaart wanneer je voor het eerst incheckt.

Waar Lisboa kaart kopen?

De Lisboa Card is de officiële toeristenkaart voor Lissabon, en is verkrijgbaar bij de toeristenbureaus en op het vliegveld. De kaart bestaat in verschillende varianten. Zo is er een kaart die 24 uur geldig is, maar u kunt ook kiezen voor 48 of 72 uur. De Lisboa Card is een 3-in-1 ov-kaart, museumpas en kortingskaart.

Hoe werkt de metro in Lissabon?

De metro in Lissabon bestaat uit vier lijnen: blauw, geel, rood en groen. Alle lijnen rijden dagelijks van half 7 ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts. Elke 6 tot 12 minuten verschijnt er een metro aan het perron. Met het uitstekende metronetwerk van Lissabon is al het moois wat de stad te bieden heeft binnen handbereik.

Welke musea gratis met Lisboa Card?

Gratis toegang tot 37 musea, monumenten en bezienswaardigheden zoals de Sintra Mitos e Lendas, het Centro Interpretativo da História do Bacalhau, het Lisboa Story Centre, de Pilar 7 Bridge Experience, het Museu Nacional do Azulejo, het Museu Nacional dos Coches en het Museu Nacional de Arte Antiga.

Wat kost openbaar vervoer in Lissabon?

Losse tickets koopt u aan boord van de bus of tram. In de bus betaalt u € 1,85 voor een ticket, in de tram € 2,90. Een metroticket koopt u op het station voor de prijs van € 1,45, de eerste keer betaalt u € 0,50 extra voor een oplaadbare kaart (Viva Viagem of 7 Colinas).

Wat kost parkeren in Porto?

Lange termijn parkeren P0: Executive – €16,00 per dag. P1: Classic – €9,00 per dag. P4: Low-Cost Plus – €7,00 per dag. P6: Lage Kosten – €5,50 per dag.

Hoeveel luchthavens Porto?

Porto heeft een internationale luchthaven Aeroporto Francisco Sa Carneiro genaamd en ligt op 11 kilometer van het centrum. Ook hier rijdt een bus, maar er is ook een metrolijn LineViolete die je in 30 minuten naar het centrum van Porto brengt. De metro rijdt van ’s morgens zes uur tot ’s avonds 1.30 uur.

Welke musea Lisboa Card?

De Lisboa Card recht geeft op gratis gebruik van het openbaar vervoer en gratis toegang tot 26 musea in Lissabon….Top 10 musea in Lissabon:

 • Museo de Calouste Gulbenkian.
 • Centro de Arte Moderna.
 • Museu de Cidade.
 • Museu Nacional de Arte Antiga.
 • Museu Nacional do Azulejo.
 • Museu de Marinha.
 • Museu Nacional de Traje.
 • Casa do Fado.

Hoe hard gaat de metro in Lissabon?

Metro van Lissabon

Metropolitano de Lisboa
Eigenaar Portugese staat (Empresa Pública)
Uitvoerder(s) Metropolitano de Lisboa E.P.
Operationele gegevens
Maximumsnelheid 72 km/h

Hoe Sintra bereiken vanuit Lissabon?

 1. De afstand Lissabon-Sintra is ongeveer 30 kilometer.
 2. Er gaat twee keer per uur een trein van Lissabon naar Sintra.
 3. Je koopt een kaartje voor de trein naar Sintra vanaf Lissabon op Station Rossio.
 4. Een retourticket Lissabon-Sintra kost € 4,80.
 5. Hier vind je meer informatie over de trein naar Sintra.