Hoe verouder je een spiegel?

Hoe verouder je een spiegel?

Vul de spuitfles met één deel azijn en twee delen water. Bedenk van tevoren hoe verweerd de spiegel mag worden. Een plantenspuit is bijvoorbeeld handig voor een subtiele look. Spray het mengsel van een afstand over de spiegel en wees niet te voorzichtig.

Wat is een spiegelend oppervlak?

Men onderscheidt naar de vorm van het spiegelende oppervlak : Een vlakke spiegel: een spiegel met een vlak oppervlak. Het beeld is bij zo’n spiegel even groot als het origineel. Een holle spiegel: een spiegel met als spiegelend oppervlak een gedeelte van de binnenzijde van een bol of paraboloïde.

Hoe maakte men een spiegel bij een opgraving?

Men heeft bij een opgraving in Duitsland een spiegel gevonden met goudlaag aan de achterzijde, beschermd met een laklaag. Nadat omstreeks de 14e eeuw het glasblazen werd uitgevonden, maakte men spiegels door een grote bol te blazen en daarin door de blaaspijp een mengsel van metalen als lood, antimoon en tin te gieten.

Wat is het effect van vlakke spiegels?

Bij vlakke spiegels zien we als gevolg van de wijze van terugkaatsen van de lichtstralen een spiegelbeeld op gelijke afstand van de spiegel als het voorwerp voor de spiegel en in afmetingen daaraan gelijk. Een helder wit vlak kaatst ook (bijna) al het opvallende licht terug, maar verstrooit het daarbij in alle richtingen.

Hoe maak je een lijst om een spiegel?

Als een spiegel geen mooi frame heeft, kun je ook een soort frame op het glas zelf maken. Op bovenstaande foto is de spiegel eerst in een hoekige vorm gesneden, en daarna beplakt met folie voor de geometrische lijnen. Dat snijden hoeft natuurlijk niet per se en de lijnen kun je eventueel ook met verf aanbrengen.

Kun je een spiegel schilderen?

Met de kwast en een potje verf Eenvoudig kan ook: koop verf, een borstel en ga aan de slag. Schilder het frame van je spiegel in een opvallend kleurtje en maak er een statement pièce van. Tip: Kies voor acrylverf of verf die geschikt is voor hout of gips. Vergeet niet om je spiegel te beschermen met wat krantenpapier.

Wat is een verweerde spiegel?

Deze verouderde spiegel of antiek look spiegel is behandeld met chemicaliën waardoor er in het spiegelglas vlekken ontstaan. Door deze vlekken oogt de spiegel oud en verweerd en lijkt deze op een antieke verouderde spiegel van vroeger.

Hoe kleur je een spiegel?

britt. Ideaal heeft een spiegel geen kleur omdat het 100% van alle golflengten weerkaatst. In de praktijk echter is dat niet helemaal het geval. De meeste gewone spiegels zijn van gewoon (groen) glas gemaakt met een dunne laag zilver of aluminium (beide een grijzige kleur) er achter.

Wat is een zwarte spiegel?

Zwarte spiegels lopen uiteen van moderne spiegels, gebaseerd op strakke lijnen, zwarte kuifspiegels of sierspiegels die mat of hoogglans gekleurd worden maar innovatief gemaakt van hout. Allemaal stuk voor stuk unieke spiegellijsten.