Hoe veilig is Moldavie?

Hoe veilig is Moldavië?

Moldavië is een redelijk veilig land, maar diefstal en zakkenrollen komen voor. Tijdens uw vakantie raden wij u daarom aan om zorgvuldig om te gaan met uw persoonlijke eigendommen als portemonnees, paspoorten, camera’s en sieraden. U bent als toerist herkenbaar en daarom een potentieel doelwit voor zakkenrollers.

Heb je een paspoort nodig voor Moldavië?

Als u naar het Moldavië reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart).

Hoe zijn Roemenen?

Onder gelijken in stand zijn Roemenen vaak expressief, levendig en luidruchtig. Ze laten elkaar vaak niet eens uitpraten en de fysieke ruimte is klein. Iemand met gezag moet zich onderscheiden, bijv. door niet met stemverheffing te spreken, rustig te blijven en fysiek voldoende afstand te houden.

Kan ik naar Moldavië?

Als u naar het Moldavië reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.

Welke kleurcode heeft Moldavië?

Geel: let op: er zijn veiligheidsrisico’s De kleurcode voor de rest van Moldavië is geel. U kunt reizen naar Moldavië, maar let op: er zijn veiligheidsrisico’s.

Heb je een visum nodig voor Moldavië?

Vereisten voor een toeristenvisum voor Moldavië voor Nederlandse paspoorthouders. Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen per 180 dagen. De reiziger moet: In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal één lege visumpagina.

Waar ligt Moldavië op de kaart?

De Republiek Moldavië is een land in Oost-Europa. Het land ligt tussen Roemenië en Oekraïne. Het land heeft zijn naam te danken aan het vorstendom Moldavië dat tussen de Karpaten en de Snjestr lag. Een tijd lang stond het onder Turkse invloed, tot in 1812 het Ottomaanse Rijk en het Russische Rijk een verdrag sloten.

Waar is Moldavië?