Hoe pil doormidden?

Hoe pil doormidden?

Pillensplijters en tabletsplijters maken het mogelijk om zonder krachtsinspanning pillen en tabletten te halveren of verder op te delen in de juiste en afgepaste grootte. Pillensplijters vormen één geheel met een opbergdoosje, zodat u pillen en splijter altijd bij de hand heeft.

Hoe breek je een paracetamol?

Paracetamol is lang genoeg in de maag om uiteen te vallen. De werkzame stoffen worden daarna pas in de darmen door uw lichaam opgenomen. Oplossen of heel doorslikken maakt dus geen verschil.

Wat is een Pillensplijter?

Splijt tabletten van verschillende soorten en maten. De schroefbodem kan tabletten vergruizen. Met een uitneembaar tablettenbakje. Kan tevens gebruikt worden als drinkbekertje om medicatie in te nemen.

Wat is een goede Pillensnijder?

Met de Romed pillensnijder snijdt u eenvoudig uw pillen of maat. U kunt de pillensnijder voor verschillende vormen pillen gebruiken. De plaats waarin u de pil legt heeft de vorm van een driehoek waardoor deze eigenlijk geschikt is voor vrijwel elke vorm pil of tablet.

Waarom mag je een Dragee niet breken of fijnmalen?

Door de bescherming vallen deze tabletten niet uiteen in de maag. Gebeurt dit wel – bijvoorbeeld door het breken van het tablet – dan komt de werkzame stof in verhoogde concentratie in de maag en kan de maagwand beschadigen. Dit soort tabletten mag je dus ook niet halveren, kapot bijten of oplossen.

Waar kan ik een pillendoosje kopen?

Pillendoosjes & toebehoren koop je online bij Blokker.

Hoe pillen vergruizen?

Door de tablet in de pillen vermaler te plaatsen en de schroefdop aan te draaien, zal een pil of tablet worden vergruisd tot poeder. Extra tabletten en pillen kunnen worden bewaard in de opbergbox. De pil vergruizer kan gemakkelijk schoon worden gemaakt.

Hoe werkt een Pillensnijder?

De bovenkant is eenvoudig te gebruiken om de pil door te snijden met het roestvrijstalen snijmesje. Het middenstuk dient voor de opslag van de hele, gesneden of verpulverde pillen. Het onderste gedeelte is de vergruizer. Wanneer u hier een tablet of pil in stopt kunt u deze vergruizen tot poeder.

Waar koop ik een Pillensnijder?

Pillensnijders koop je online bij Blokker.