Hoe pensioen aankondigen?

Hoe pensioen aankondigen?

Hoe moet ik mijn aanvraag indienen?

 • online via pensioenaanvraag.be of mypension.be; Via deze vereenvoudigde procedure kunnen we uw aanvraag sneller verwerken. Nadat u uw online aanvraag ingediend hebt, krijgt u een ontvangstbevestiging.
 • bij het gemeentebestuur van woonplaats;
 • via de gratis Pensioenlijn 1765.

Hoeveel geld bij vertrek collega?

Uit het onderzoek van Radio2 blijkt dat mensen gemiddeld vijftig euro per persoon uitgeven aan een cadeau. In het boek “Etiquette voor Dummies” wordt geadviseerd de bedrijfscultuur te laten bepalen hoeveel je geeft. “Dat kan uiteenlopen van zo’n tien euro per cadeau tot veel grotere bedragen.”

Hoe kan je weten wanneer je met pensioen gaat?

Wilt u gewoon weten wanneer u met pensioen kunt gaan? Bekijk op mypension.be meteen: uw vroegst mogelijke pensioendatum; de datum waarop u de wettelijke pensioenleeftijd bereikt.

Wat ga ik doen als ik met pensioen ga?

Dan ga je op een prettige manier je pensioen in.

 • Zoek een hobby. Zet op een rij welke hobby’s je al hebt en hoeveel uur je daaraan wilt besteden.
 • Stel jezelf kleine doelen. Komt de zee van tijd op je af?
 • Blijf in beweging.
 • Investeer in sociale contacten.
 • Blijf plannen maken.
 • Pensioen tips: altijd blijven lachen.

Wat zeg je als je met pensioen gaat?

“We hebben veel gehad aan je kennis en ervaring. Bedankt voor je geweldige inzet. We hopen je af en toe nog eens te zien!” “Met pensioen gaan is een hele eer, maar let op: je hebt nooit vakantie meer!”

Wanneer gaat iemand met pensioen?

Wanneer er iemand met pensioen gaat, gebeurt dat meestal niet onopgemerkt. Er is een receptie voor de afdeling of het bedrijf en de werkplek wordt meestal helemaal versierd. Het afscheid nemen van je collega’s is voor velen een lastig moment. Je hebt toch jaren met ze samengewerkt en vanaf de dag na je afscheid, is dit niet meer mogelijk.

Wanneer Kunt u aanspraak maken op een te laag pensioen?

Als u geen of een te laag pensioen hebt, kunt u aanspraak maken op de inkomensgarantie voor ouderen (IGO). Het gaat om een geïndividualiseerd recht waarop iedereen vanaf een bepaalde leeftijd aanspraak kan maken. Voorwaarden zijn dat u 65 jaar moet zijn en dat u niet over voldoende bestaansmiddelen beschikt.

Is samenwonen geen invloed op het pensioen?

Enerzijds heeft samenwonen geen invloed op de hoogte van het pensioen. Voor samenwonenden bestaat er namelijk geen regeling van een gezinspensioen: zij krijgen altijd een alleenstaandenpensioen. Anderzijds zal een pensioenuitkering ook niet worden verlaagd omdat u samenwoont.

Wat zijn mijn pensioen teksten voorbeelden?

Pensioen teksten voorbeelden: Bedankt voor de vele leuke jaren ik vond het fijn dat wij collega’s waren ik heb heel veel mogen ervaren en ook veel goede raad mogen vragen; We hebben samen heel wat gedaan, Gelachen, maar ook doorstaan, We waren af en toe wat melig, En dat werkte vaak nadelig, Toch was het een leuke tijd, Dat is zeker een feit!

Wat moet ik regelen als ik eerder met pensioen wil?

Wilt u eerder met pensioen gaan, dan moet u:

 • bij uw werkgever aangeven wanneer u wilt stoppen met werken.
 • een intentieverklaring ondertekenen waarin u aangeeft dat u niet meer van plan bent om betaald werk te doen (als u eerder dan 5 jaar voor uw AOW-leeftijd met pensioen wilt gaan)

Waar moet ik aan denken als ik met pensioen ga?

Als u met pensioen gaat, krijgt u een basisinkomen volgens de Algemene ouderdomswet (AOW). Daarnaast bouwt u meestal een aanvullend pensioen op bij uw werkgever. U kunt ook zelf een particuliere verzekering afsluiten.

Hoe voorbereiden op pensioen?

Hoe ga je goed voorbereid met pensioen?

 1. Bouw rustig af met werken, zodat je niet ineens van vijf dagen per week naar niets gaat.
 2. Wie met pensioen gaat heeft geen recht meer op salaris.
 3. Ook de belastingdienst moet weten dat je inkomen verandert.
 4. Het inkomen na je pensioen is vaak lager dan voorheen.

Hoe werkgever verwittigen bij pensioen?

Verwittig je sociaal verzekeringsfonds dat je op pensioen gaat. Als je op pensioen gaat, heb je ook de mogelijkheid om jouw onderneming stopzetten. Je ondernemingsnummer wordt dan geschrapt uit de Kruispuntbank van Ondernemingen. Je kan je hiervoor richten naar jouw sociaal verzekeringsfonds.

Wat te doen als gepensioneerde?

Er zijn vele verschillende mogelijkheden om ook als gepensioneerde nog een actief leven te leiden. Zo kunt u oude of zelfs nieuwe hobby’s oppakken of regelmatig sporten. Ook kunt u vrijwilligerswerk gaan doen of kunt u meer tijd voor de familie vrijmaken.