Hoe pelletkachel uitzetten?

Hoe pelletkachel uitzetten?

Stop de pelletkachel door deze uit te zetten op het display. Belangrijk detail: laat altijd de stroom op de kachel staan. Dankzij het uitzetten van de kachel stopt de aanvoer van de pellets. Eveneens gaat het apparaat maximaal ventileren.

Hoe reinig je een pelletkachel?

Onderhoud Pelletkachel

  1. Controleer de branderbak op eventuele asresten en verwijder deze.
  2. Verwijder de aslade en leeg deze.
  3. Reinig het glas van het deurtje.
  4. Laat regelmatig de pelletbunker helemaal leeg branden om dit reservoir te kunnen uitzuigen.
  5. Verwijder het bakje onderaan het T-stuk (indien aanwezig) en reinig deze.

Kan een pelletkachel dag en nacht branden?

Kan de pelletkachel ook in de nacht blijven branden? U kunt de pelletkachel ’s nachts laten branden, mits er voldoende pelletkorrels in het reservoir aanwezig zijn. De temperatuur kunt u voor de nacht een paar graden lager instellen, zodat de ruimte(s) op temperatuur blijven.

Wat kost een pelletkachel schoonmaken?

Gemiddeld kost het onderhoud van een pelletkachel € 150,- tot € 200,- per onderhoudsbeurt, afhankelijk van de werkzaamheden die verricht moeten worden en de periode waarin het onderhoud plaatsvindt. Het beste laat je het onderhoud in de lente of de zomer verrichten.

Hoe vaak pelletkachel uitzuigen?

Het verschilt sterk per type of merk pelletkachel hoe groot de interval tussen de schoonmaakbeurten dient te worden uitgevoerd. Om veilig van uw pelletkachel gebruik te maken dient u dit minimaal 1 keer per jaar uit te voeren.

Wat te doen bij een slechte opstart Slechte opstart? Stop de pelletkachel door deze uit te zetten op het display. Belangrijk detail: laat altijd de stroom op de kachel staan. Dankzij het uitzetten van de kachel stopt de aanvoer van de pellets.

Hoe maak je een pelletkachel schoon?