Hoe pas ik een tabel aan in Excel?

Hoe pas ik een tabel aan in Excel?

In Excel is een tabel een bijzonder object. Een gegevenslijst kun je pas een tabel noemen als je ‘Opmaken als tabel’ hebt toegepast….Dat doe je als volgt:

 1. Selecteer een gegevenslijst (de rijen en kolommen die je om wil zetten naar een tabel)
 2. Klik op ‘Opmaken als tabel’
 3. Kies een opmaakstijl uit de galerie.
 4. Klik op ‘OK’

Hoe maak je een cel kleiner?

Selecteer de kolom of kolommen die u wilt wijzigen. Ga naar het tabblad Start en klik in de groep Cellen op Opmaak. Klik onder Celgrootte op Kolombreedte. Typ de gewenste waarde in het vak Kolombreedte.

Hoe maak je een tabel in een spreadsheet?

1 Voeg een tabel in uw spreadsheet in. Zie overzicht van Excel-tabellen voor meer informatie. 2 Selecteer een cel in de gegevens. 3 Selecteer Start > opmaken als tabel. 4 Kies een stijl voor de tabel. 5 Stel in het dialoogvenster Opmaken als tabel het bereik met cellen in. 6 Markeer als de tabel kopteksten bevat. 7 Selecteer OK.

Hoe selecteer je een tabel in Excel?

In Excel 2003 klik je op het menu Data en selecteer je List. In Excel 2007, 2010 en 2013 selecteer je of “Table” (Tabel) vanaf het menu Insert (Invoegen) in het lint, of “Format as Table” (Opmaken als tabel) in de groep Styles (Stijlen) in Home (Start).

Hoe maak je Een draaitabel in Excel?

In Excel wordt een draaitabel gemaakt op een nieuw blad en de lijst met draaitabelvelden wordt weergegeven. Klik op een cel in het brongegevens- of tabelbereik. Ga naar Invoegen > Draaitabel. Als u Excel voor Mac 2011 of lager gebruikt, wordt de knop Draaitabel weergegeven op het tabblad Gegevens in de groep Analyse.

Hoe maak je een tabel kleiner in Excel?

Het formaat van een tabel aanpassen

 1. Klik op de tabel en klik op. linksboven in de tabel.
 2. Sleep een van de witte vierkantjes op de rand van de tabel om de tabel groter of kleiner te maken: De rijen en kolommen tegelijkertijd groter of kleiner maken: Sleep het witte vierkantje in de hoek.

Hoe maak je van een dataset een Excel tabel?

Probeer het zelf

 1. Selecteer een cel in de gegevens.
 2. Selecteer Start > Opmaken als tabel.
 3. Kies een stijl voor de tabel.
 4. Stel in het dialoogvenster Opmaken als tabel het bereik met cellen in.
 5. Markeer als de tabel kopteksten bevat.
 6. Selecteer OK.