Hoe noem je iemand die in hoger beroep gaat bij het gerechtshof?

Hoe noem je iemand die in hoger beroep gaat bij het gerechtshof?

De partij die hoger beroep instelt wordt de appellant genoemd en is feitelijk de eiser in hoger beroep. De geïntimeerde (ook wel: geappelleerde) is dan de verwerende partij. Nadat beroep is ingesteld kan de wederpartij ook zelf hoger beroep instellen zonder dat daaraan een termijn verbonden is.

Hoe noem je een uitspraak van het gerechtshof?

Arrest Uitspraak van een gerechtshof of de Hoge Raad in een civiele dagvaardings- procedure of van een strafzaak.

Kan u in beroep gaan als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar?

U kunt in beroep gaan als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar. Voordat u in beroep kunt gaan, moet u dus eerst bezwaar maken. Soms kunt u rechtstreeks in beroep gaan, zonder eerst bezwaar te maken. Hoger beroep is mogelijk als u het ook niet eens bent met de beslissing op uw beroep.

Hoe kunt u hoger beroep gaan bij een civiele zaak?

Hoger beroep bij een civiele zaak. Bent u het niet eens met een uitspraak ( beschikking of vonnis ) van de kantonrechter of de civiele rechter? Dan kunt u in de meeste gevallen in hoger beroep gaan bij het gerechtshof.

Kan het hoger beroep niet worden verzwaard?

In principe mag het hoger beroep geen nadeel berokkenen aan degene die het instelt. Dus als u als veroordeelde alleen hoger beroep instelt, mag de eerste straf niet worden verzwaard. In de praktijk echter tekent meestal ook het openbaar ministerie beroep aan, en in dat geval kan de straf dus eventueel wel worden verzwaard.

Wat is een hoger beroep?

Hoger beroep is een rechtsmiddel dat u toelaat om de zaak voor te leggen aan een hogere rechtbank. Zo wordt het hoger beroep tegen een vonnis van de politierechtbank, behandeld door de correctionele rechtbank. Het hoger beroep tegen een vonnis van de correctionele rechtbank zal worden behandeld door het hof van beroep. In principe zijn alle