Hoe meet je handbagage?

Hoe meet je handbagage?

Meet de lengte, hoogte en diepte van je koffer, inclusief handvatten en wielen. Tel die drie afmetingen bij elkaar op. Het totaal is je lineaire meting, in centimeters of inches. Meet om de hoogte te bepalen vanaf de wielen tot de bovenkant van het handvat.

Hoeveel past er in handbagage?

Handbagage (kosteloos), afmetingen en gewicht budgetmaatschappijen

Vliegtuigmaatschappij Toegestane handbagage (kosteloos) Maximale afmetingen
Ryanair 1 item 40 x 20 x 25 cm
easyJet 1 item 56 x 45 x 25 cm
Vueling 2 items 55 x 40 x 20 en 35 x 20 x 20 cm
Wizz Air 1 item 40 x 30 x 20 cm

Is een rugzak handbagage?

Handbagage en een rugzak of rugtas mag zolang de rugtas binnen de maten valt van een persoonlijk item. Let ook op het gecombineerde gewicht van de tas + handbagage. Dit gecombineerde gewicht mag bij sommige luchtvaartmaatschappijen al niet boven de 7 Kilo zijn.

Hoe groot is een rolkoffer?

De meeste airlines houden 55 of 56 centimeter hoogte als maximale hoogte aan. Ongeveer 30% hanteert 35 centimeter als maximale breedte, terwijl 2 op de 10 airlines een maximale diepte van 20 centimeter als regel stellen. Met de afmeting 55x35x20 centimeter (inclusief wieltjes!)

Wat kan ik meenemen in mijn handbagage?

In principe mag alles mee, behalve als het op de lijst van gevaarlijke – en daarom verboden – voorwerpen staat. Je mag ook een kleine schaar, nagelvijl of pincet meenemen, als het scherpe gedeelte niet langer dan 6 cm is.

Welke rugzak als handbagage?

Als standaard kun je hanteren dat in de meeste gevallen rugzakken met een volume van 40 liter of groter niet toegestaan zijn als handbagage. De maximale afmetingen kunnen hierin per vliegtuigmaatschappij verschillen, dus check dit voor je vertrek bij je maatschappij.

Hoe groot mag rugzak zijn vliegtuig?

Volgens de IATA is de algemene regel voor het reizen met handbagage dat het formaat niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Alle vermelde afmetingen per luchtvaartmaatschappij zijn de buitenafmetingen in cm, inclusief handvatten, wielen, zijvakken en andere externe onderdelen.

Hoe mag je een handbagage meenemen?

Je mag per persoon 1 stuk handbagage meenemen. Kleine tassen zoals een handtas, laptoptas en een cameratas gelden ook als 1 stuk. Stop je handbagage thuis al bij elkaar, zodat je dit niet meer op de luchthaven hoeft te doen. Als je meer bagage wilt meenemen, kun je extra ruimbagage bijboeken.

Wat is een handbagage formaat?

Er is een handbagage formaat dat standaard op de meeste vluchten mee kan. Dit formaat wordt ook wel de IATA standaard genoemd. Deze koffer heeft afmetingen die aan de ondergrenzen liggen van het overgrote deel van de maatschappijen.

Wat is het gewicht van een handbagage?

Maximale afmeting en gewicht handbagage. * Er mag een extra tasje mee van maximaal 40cm x 30cm x 10cm. Het gewicht van dit tasje mag maximaal 2 kg zijn. Bijvoorbeeld een damestas of laptoptas. ** Transavia hanteert 2 maten voor handbagage: 55cm x 40cm x 25cm en 45cm x 40cm x 25cm.

Wat is de algemene regel voor handbagage?

De algemene regel voor handbagage is dat deze niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 46 cm breed en 25 cm diep. Hierbij zijn handvaten en wieltjes inbegrepen.