Hoe maak je je beugel goed schoon?

Hoe maak je je beugel goed schoon?

Je kunt de beugel het beste schoonmaken onder de lauwe kraan met afwasmiddel of handzeep. Gebruik hiervoor een harde borstel, bijvoorbeeld een kunstgebittenborstel. Daarna goed afspoelen, dan proef je echt geen zeep meer. Vergeet ook niet het bewaardoosje af en toe schoon te maken (niet in de vaatwasser).

Hoe maak je een Nachtbeugel schoon?

Je kunt de nachtbeugel het best ’s ochtends schoonmaken onder de koude kraan met wat handzeep. Als er na verloop van tijd witte aanslag op je nachtbeugel komt, kun je dit verwijderen met pure schoonmaakazijn. Leg de beugel hier een kwartiertje in. Vergeet de beugel daarna niet goed af te spoelen met koud water.

Hoe verwijder je een beugel?

Bij het eruit halen van een vaste beugel worden met een speciale tang de metalen plaatjes die op de tanden zitten een klein beetje verbogen De lijm laat dan meteen los. Meestal is een vaste beugel eruit voor je er erg in hebt. De meeste tijd gaat zitten in het schoonmaken van de tanden en kiezen.

Wat doet een nacht beugel?

Een nachtbeugel of OIR (Oral Invisible Retainer) is een retentiebeugel. Door middel van een retentiebeugel kunnen tanden en kiezen stabiliseren na de behandeling met een gewone beugel. Omdat het in dit geval over een uitneembare beugel gaat, die alleen ’s nachts wordt gedragen, wordt het een nachtbeugel genoemd.

Hoe maak je een doorzichtige beugel schoon?

Gebruik een zachte tandenborstel, koud water en zeep Deze beugel maak je schoon met een zachte tandenborstel, koud water en zeep. Als je de beugel goed afspoelt met water, proef je niets van de zeep! Ook mag je de beugel poetsen met een milde tandpasta, zoals Elmex.

Hoe lang nacht beugel?

Hoe lang draag je een retentiebeugel? De meeste retentiebeugels draag je nog zeker één tot twee jaar na de actieve behandeling. Langer doorgaan met de retentiebeugel (enkele nachten per week) is verstandig, het geeft een grotere kans dat de tanden recht blijven staan.