Hoe lang rusten met hielspoor?

Hoe lang rusten met hielspoor?

Soms gaat het vanzelf over na een paar weken of maanden. Wel helpt het om in ieder geval rustig aan te doen met sporten of wandelen en goede schoenen te dragen. Is hielpijn hetzelfde als hielspoor? Als mensen last hebben van pijn onder de hiel wordt al snel gesproken over hielspoor.

Is hielspoor te opereren?

Gelukkig hoeft een hielspoor maar heel zelden geopereerd te worden, want meestal helpen de niet operatieve behandelingen genoeg. Maar als de klachten toch blijven aanhouden, ondanks nachtspalken, het stretchen van de kuitspier, shockwavetherapie, etc., kan een operatie een uitkomst zijn.

Wat als hielspoor niet geneest?

Heb je na een paar weken of maanden nog steeds pijn, dan moet je echt naar je huisarts. Of zoek direct een specialist als een fysiotherapeut, podoloog of podotherapeut. Bij de fysiotherapeut begint shockwave steeds meer de standaard behandeling van hielspoor te worden.

Is fietsen goed voor hielspoor?

Soms is de pijn te heftig of de schade die je oploopt te groot en moet je gewoon kijken of je geen andere sporten kunt kiezen. Je zult dan moeten stoppen met bijvoorbeeld hardlopen of voetbal. Vaak worden fietsen en zwemmen aangeraden.

Hoe lang duurt fasciitis plantaris?

Het herstel van een chronische peesplaatontsteking duurt drie tot negen maanden. Bij 88% van de patiënten zijn de klachten na drie tot negen maanden verminderd, waarvan 20% na acht weken klachtenvrij is. Hoe langer de klachten aanwezig zijn, hoe langer de herstelperiode zal zijn.

Kan hielspoor chronisch worden?

Vaak wordt er te lang met klachten als hielspoor doorgelopen. “Omdat de pijn niet voortdurend aanwezig is, denkt men dat het wel meevalt. Daarnaast wordt er in de volksmond nog wel eens gezegd dat je er nooit vanaf komt. Als je het niet goed aanpakt, kan het inderdaad chronisch worden”, aldus Hofmans.

Wat zijn goede schoenen bij hielspoor?

Tegenwoordig zijn er speciale schoenen die juist ontwikkeld zijn voor voetproblemen als hielspoor. Voorbeelden hiervan zijn MBT, Stretchwalker, Wolky en Sketchers. MBT schoenen hebben bijvoorbeeld een ronde zool. Dit stimuleert het permanent aanspannen van de beenspieren en voetspieren.