Hoe lang mag je Fucidin zalf gebruiken?

Hoe lang mag je Fucidin zalf gebruiken?

HOE LANG? Om resistentie voor bacteriën te voorkomen dient de lokale behandeling met fusidinezuur maximaal twee weken achtereen te duren. Na 2 weken dient u minimaal 2 weken te stoppen alvorens u opnieuw het middel wilt gebruiken. Dan geldt opnieuw dat u het middel maximaal 2 weken achtereen mag gebruiken.

Is fusidinezuur vrij verkrijgbaar?

Heb ik een recept nodig? Fusidinezuur is sinds 1962 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar in crème en zalf onder de merknamen Affusine en Fucidin en als het merkloze Fusidinezuur. Het is ook verkrijgbaar in tabletten en in ooggel.

Waarom mag fusidinezuur crème maar maximaal 14 dagen gebruikt worden?

Geef lokaal fusidinezuur (crème) Vanwege het risico van resistentievorming, maximaal 14 dagen gebruiken. Bij onvoldoende effect met miconazol gaat bij erythrasma zonder uitgebreide laesies, de voorkeur uit naar lokale behandeling met fusidinezuur.

Hoe lang mag je antibiotica zalf gebruiken?

Uw arts bepaalt hoelang u dit middel moet gebruiken. Meestal duurt een kuur 1 tot 2 weken. Neem contact op met uw arts als dit medicijn niet werkt of als de ziekte zich uitbreidt.

Waar helpt fusidinezuur tegen?

Fusidinezuur is een antibioticum. Het werkt tegen infecties met bepaalde bacteriën, vooral tegen de stafylokok-bacterie. Artsen schrijven het voor bij huidinfecties, zoals krentenbaard en ontstoken eczeem .

Waar kan ik Fucidin zalf kopen?

Fucidin 2% Zalf | 15 g | PharmaMarket.

Is Fucidin op voorschrift?

Kan ik Fucidin zonder voorschrift kopen? Fusidinezuur is vrij te verkrijgen en kan dus zonder voorschrift worden gekocht.

Wat als fusidinezuur niet helpt?

Helpt dit niet, dan kan uw arts fusidinezuur-crème of zalf voorschrijven. Het corticosteroïd moet u tijdens die behandeling ook blijven gebruiken. Als de infectie te uitgebreid is, zal uw arts u capsules of tabletten met een antibioticum voorschrijven. Deze werken vaak beter dan de crème of zalf met een antibioticum.

Wat als krentenbaard niet overgaat?

Als de krentenbaard niet vanzelf verdwijnt of met die fusidinezuurcreme, dan is een antibioticakuur noodzakelijk. Meestal verdwijnt de ontsteking dan wel, maar soms is de bacterie resistent voor meerdere antibiotica. Dan spreken we van MRSA, meticilline resistente staphylococcus aureus.