Hoe lang heeft beton cire nodig om te drogen?

Hoe lang heeft beton cire nodig om te drogen?

De droogtijd van beton-ciré (kant en klaar) is 24 tot 48 uur dus dat houdt in dat deze daarna geschuurd kan worden en gecoat kan worden met een 2-componenten coating. Deze coating is ook weer droog na 24 uur echter is de schrobvastheid en de volledige hardheid van de coating pas behaald na 30 dagen.

Kun je zelf beton cire aanbrengen?

Het aanbrengen van beton-ciré is vrij eenvoudig en dus gemakkelijk zelf te doen. Bij veel leveranciers kun je een workshop volgen, waarbij je de fijne kneepjes van het vak leert en je daarna zelf aan de slag kunt.

Hoe lang blijft beton cire goed?

Belangrijke aandachtspunten. Beton ciré, ook wel ´beton look´ of ´beton stuc´ genoemd is een werkelijk prachtig product dat geschikt is om wanden en vloeren mee af te werken. Indien juist aangebracht is het een waterdicht materiaal dat jarenlang meegaat en een schitterende afwerking is van uw huis.

Hoeveel lagen beton cire?

Uit hoeveel lagen bestaat Top beton cire? Buiten de voorbereiding en het uitvlakken bestaat Top beton cire totaal uit 5 lagen : 2 lagen Top beton cire en 3 lak lagen , in de badkamer, keuken- of tafelbladen word een speciale laklaag gebruikt om vlekvorming tegen te gaan en het geheel waterdicht te maken.

Hoe maak je zelf beton ciré?

BETON CIRÉ ZELF AANBRENGEN

  1. Maak de ondergrond vlak, schoon en vetvrij.
  2. Behandel de ondergrond voor met onze voorbehandeling.
  3. Maak nu uw beton ciré aan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Nu kunt u de beton ciré aan gaan brengen.
  5. Wanneer de eerste laag handdroog is, kunt u de tweede laag aanbrengen.

Welke ondergrond voor beton ciré?

Beton cire kan je op nagenoeg alle ondergronden aanbrengen zoals: gipsbeton, gasbeton, keramische tegels, betontegels, cement, anhydriet, cementgebonden vloeren, stucwerk en watervast multiplex. De belangrijkste eis die aan de ondergrond wordt gesteld, is dat deze vormvast en vlak is.

Kan je beton cire afnemen?

Een beton ciré wand kunt u wekelijks afnemen met een vochtige doek. Gebruikt u beton ciré in de badkamer of douche? U kunt een spatwand dagelijks droogtrekken met een trekker. Dat geldt ook voor betonstuc muren in de keuken of het toilet.

Hoe maak ik beton cire schoon?

Het schoonmaken van de Beton-Ciré Originale kan met reguliere schoonmaakproducten zoals zachte niet bijtende allesreiniger en groene zeep. Het is absoluut niet aan te raden om chloor en bleek houdende schoonmaakproducten te gebruiken deze producten kunnen de beschermlaag aantasten.