Hoe lang doe je met een tube tandpasta?

Hoe lang doe je met een tube tandpasta?

Tandpasta heeft doorgaans een houdbaarheid van twee jaar vanaf de productiedatum, die te vinden is aan het einde van de tube. Dit is vooral gericht op tandpasta’s die fluoride bevatten, omdat het het belangrijkste ingrediënt is voor het voorkomen van gaatjes en het versterken van verzwakt glazuur.

Waarom zit tandpasta in een tube?

“Sommige ingrediënten zijn erg luchtgevoelig. Er zijn daarom tubes nodig met een coating die erg deukgevoelig is.”
 Verpakkingsdeskundige Cathrien Ruoff reageert: “De doosjes zitten eromheen om de tandpasta een professionele uitstraling te geven.

Hoe vaak poetsen met tube tandpasta?

Wie braaf twee keer per dag zijn of haar tanden poetst kan dus vier maanden vooruit met het tablettenabonnement. Daarmee worden evenzoveel tubes uitgespaard telt de start-up, die er vanuit gaat dat we maandelijks per persoon één tube gebruiken. Nieuw is het niet, om middels een pil de tanden te poetsen.

Waarom mengt tandpasta niet?

Als je knijpt komt de witte tandpasta door het grote gat en de gekleurde tandpasta uit de kleine gaatjes. De kleuren gaan niet door elkaar als je de tube schudt. Dit komt doordat er geen kleurstof wordt gebruikt, maar pigment. Pigment mengt zich niet met andere vloeistoffen, vandaar dat het zo in lagen blijft zitten.

Hoeveel poetsbeurten per tube?

Kies een geschikte tandpasta

Leeftijd Fluorideconcentratie in de tandpasta Aantal poetsbeurten per dag
Tot 2 jaar 500 – 1000 ppm 2
Tussen 2 en 6 jaar 1000 – 1450 ppm 2
Boven 6 jaar en volwassenen 1450 ppm 2

Hoeveel keer poetsen met 1 tube?

Als 1 persoon twee maal per dag haar tanden poetst met een reguliere 75 ml tandpasta tube, dan wordt er 1 tube per maand gebruikt.

Waar worden tubes van gemaakt?

Tubes worden tegenwoordig gemaakt van aluminium of kunststof (polyethyleen). Voordien werden ze gemaakt van vertind lood. Lood is echter giftig, duur en zwaar.

Hoeveel keer tanden poetsen met 1 tube?

Hoeveel poetsbeurten tube tandpasta?

Wat betekent kleur op tandpasta?

Staat er een groen vierkantje op? Dan is het een natuurlijke tandpasta. Een blauw vierkantje staat voor natuurlijk + toevoeging van een ‘medicijn’, een rood vierkante voor een natuurlijke én chemische samenstelling en een zwart vierkantje betekent dat de samenstelling puur chemisch is.

Hoeveel poetsbeurten tandpasta?

Hoe lang en hoe vaak moet ik mijn tanden poetsen? Een goede poetsbeurt duurt een minuut of drie. De tanden en kiezen worden schoon en de tandpasta heeft tijd om zijn beschermende werk (tegen gaatjes) te doen. In het algemeen geldt: twee keer per dag poetsen.

Wat is de inhoud van een tube tandpasta?

In 1 tube kan 50 ml en 1 liter=1000 ml. 2. In 1992 5 miljoen liter tandpasta, dat is 67 miljoen tubes per jaar.

Hoeveel fluoride in Peutertandpasta?

fluoride. In een peutertandpasta zit minder fluoride, ongeveer 500 ppm, omdat jonge kinderen tandpasta vaak inslikken. Er zijn ook tandpasta’s met een extra hoog fluoridegehalte. Deze zijn alleen te koop op advies van je tandarts.

Hoeveel ppm fluoride in tandpasta?

Inhoudsopgave

Leeftijd Aanbevolen hoeveelheid
0 – 2 jaar Vanaf de doorbraak van de eerste tand: 1 keer per dag poetsen met een peutertandpasta met 500 – 750 PPM fluoride
2 – 5 jaar 2 x per dag poetsen met een peutertandpasta met 500 – 750 PPM fluoride
> 5 jaar 2 x per dag poetsen met tandpasta met 1000 – 1500 PPM fluoride

Hoe poetsten de mensen vroeger hun tanden?

Tandenpoetsen is al zo’n 7.000 jaar een dagelijks ritueel. Het begon allemaal met het poetsen met een takje van een boom of plant met geneeskracht. Daarna poetste men het gebit met de vingers en een beetje zout. Later ontstond het eerste tandpoeder, dat later werd vervangen door tandpasta.