Hoe krijg ik mijn baarmoedermond week?

Hoe krijg ik mijn baarmoedermond week?

Primen met Cytotec Prostaglandine kan de bevalling in gang zetten, maakt de baarmoedermond weker (zachter) en kan weeënactiviteit geven. Voor- en na het inbrengen van de Cytotec wordt u aangesloten op het CTG-apparaat. Hiermee worden de harttonen van uw baby en uw eventuele weeënactiviteit geregistreerd.

Hoe lang duurt opwekken met ballon?

Wanneer u komt voor een inleiding middels ballon catheter is niet goed te zeggen wanneer u zal bevallen. De meeste mensen bevallen binnen 3 dagen, maar een enkele keer moeten we een rustpauze inlassen en een volgende afspraak voor inleiding afspreken.

Hoeveel ontsluiting als ballon eruit valt?

Als de ballon uitvalt moet u contact opnemen met het ziekenhuis. Vaak valt de ballonkatheter er na een dag vanzelf uit, maar het is niet ongebruikelijk dat dit langer duurt. Na 24 uur controleren we de ligging van de ballon. Ligt deze los en heeft u zo’n 2-3 cm ontsluiting dan kunnen we de vliezen breken.

Hoe lang mag een ballonnetje blijven zitten?

Soms wordt afgesproken eerder een herbeoordeling te doen. Een ballonkatheter mag maximaal 48 uur blijven zitten.

Hoeveel cm ontsluiting na ballonkatheter?

Na het plaatsen van de ballon kunnen krampen of harde buiken ontstaan, die soms over kunnen gaan in weeën. Na plaatsing wordt gewacht tot de ballon er spontaan uitvalt. Dan is er namelijk een paar centimeter ontsluiting en kunnen de vliezen worden gebroken. Meestal duurt dit 24 tot 48 uur.

Hoe lang duurt het voordat ballon eruit valt?

Vaak valt de ballonkatheter er op een zeker moment vanzelf uit. Gemiddeld duurt dit een dag, maar soms ook wel eens langer. Deze periode kunt u thuis afwachten, meestal ondervindt u weinig hinder. U kunt gewoon rondlopen en douchen.

De methode die vaak gebruikt wordt om de baarmoedermond te rijpen is het inbrengen van een dun slangetje met een ballonnetje in de baarmoedermond. Dit slangetje heet de Foleycatheter. Na plaatsing van de katheter wordt het ballonnetje met zoutoplossing gevuld tot het de grootte heeft van een stuiterbal.