Hoe kom je in Pompeii?

Hoe kom je in Pompeii?

Vanuit Napels kun je vanaf het centraal station de Circumvesuviana trein nemen richting Sorrento. Je stapt uit bij de halte Pompeii Scavi/Villa dei Misteri. Deze halte bevindt zich recht voor de hoofdingang van Pompeii, Porta Marina. Een erg gemakkelijke manier, maar de trein kan in het hoogseizoen erg vol zitten.

Hoe kom je bij Vesuvius?

Vesuvius met het openbaar vervoer Vanaf Napels centraal station kun je de trein nemen richting Salerno of de circumvesuviana, uitstappen bij Ercolano scavi en daar de bus nr 5 nemen naar de Vesuvius. Vesuvio express vertrekt met busjes vanaf halte Ercolano scavi naar de Vesuvio. Voor 10 euro pp.

Wat kost entree Pompeii?

Ticketprijs: De entreeprijs voor Pompeii is € 16,00 – *Bij online reserveren komen er extra kosten bij.

Hoe lang duurt een bezoek aan Pompeii?

Pompeii is UNESCO werelderfgoed en het archeologische park is ook zeker indrukwekkend. Het beslaat zo’n 44 hectares. Trek er daarom voldoende tijd voor uit als je er een goed beeld van wilt krijgen. Houd er rekening mee dat je minimaal 2 tot 3 uur nodig hebt om de hoogtepunten te zien.

Waar ligt de stad Pompeii?

Pompeii ligt in Zuid-Italië bij de miljoenenstad Napels. Vanuit Napels is de Vesuvius ook te zien. In Pompeii is het landschap heel vruchtbaar na een vulkaanuitbarsting. Dat komt omdat er een goede stof in het versteende lava zit voor planten.

Wat is er allemaal te doen in Pompeii?

De beste attracties in Pompei

  1. Pompeii Archaeological Park. 22.763. Historische locaties • Oude ruïnes.
  2. Villa dei Misteri. 1.136.
  3. Forum. 1.229.
  4. Pontificio Santuario della Beata Maria Vergine del Santo Rosario di Pompei. 1.890.
  5. Stabian Baths (Terme Stabiane) 422.
  6. Teatro Grande. 827.
  7. Bosco de Medici Winery. 248.
  8. Lupanar. 524.

Waar parkeren Vesuvius?

Vesuvius met de auto bezoeken Heel makkelijk, je kunt zelf met de auto richting de Vesuvius rijden, neem de A3 vanuit Napels. Je kunt de auto parkeren op het parkeerterrein, niet te missen. Rij niet helemaal omhoog naar waar de bussen parkeren, dan kun je namelijk weer terug rijden.

Welk jaar uitbarsting Vesuvius?

maart 1944Vesuvius / Laatste uitbarsting

Welke ingang Pompeii?

De ingang Piazza Anfiteatro wordt beschouwd als de beste ingang voor je bezoek aan deze voormalige Romeinse stad, omdat je er rechtstreeks naar het amfitheater, het forum en andere belangrijke plaatsen in Pompeii wordt geleid.

Is Pompeii open?

Pompeii is geopend van 9.00 tot 19.00 uur, van dinsdag tot zondag. Let op: de laatste toegang is om 17.30 uur. De beste tijd om Pompeii te bezoeken is vroeg in de ochtend, wanneer de toegangspoorten opengaan, om grote drukte te vermijden.

Hoe groot is Pompei?

Dit stadje werd eveneens getroffen door de uitbarsting van de Vesuvius. Pompeii telde zo’n 20.000 inwoners terwijl Herculaneum maar 5000 inwoners telde omdat het een buitenwijk was van Neapolis. ( Het tegenwoordige Napels). Maar toch hadden ze een grote overeenkomst, de abruptheid waarmee het bestaan eindigde.