Hoe kniepijn behandelen?

Hoe kniepijn behandelen?

Afhankelijk van de oorzaak van de kniepijn zal je huisarts een behandeling starten met bijvoorbeeld pijnstillende medicatie, kinesitherapie en zo nodig rust. In bepaalde gevallen zal je arts je doorverwijzen naar de orthopedist, die afhankelijk van de oorzaak andere behandelingen zal voorstellen.

Hoe voelen versleten knieen?

Kenmerkende symptomen bij artrose van de knie zijn pijn en stijfheid van de knie. De knie kan gezwollen zijn als gevolg van vochtophoping of er kan tijdens het bewegen een krakend geluid te horen zijn. Indien er een ontsteking in uw kniegewricht aanwezig is kan uw knie warm aanvoelen.

Wat zijn pijnlijke knieën?

Pijnlijke knieën. Als je pijn in de knie hebt kan dit wijzen op verschillende oorzaken. Pijn door een plotse, verkeerde beweging kan ontstaan bij sport of lichaamsbeweging en kan bijvoorbeeld wijzen op een beschadiging van de meniscus of de kruisbanden. Ook langdurige kniepijn is mogelijk; in dat geval kan het gaan om aandoeningen zoals artrose

Hoe groter de kans op kniepijn?

Hoe meer je loopt, tilt, bukt, knielt en hurkt, des te groter de kans op overbelasting, slijtage, irritatie en pijn in je knieën. De 14 bovenstaande oorzaken van knieklachten zijn overigens niet de enige mogelijke redenen waardoor pijn in je knieën kan ontstaan. Zo kan kniepijn tevens worden veroorzaakt door: PFPS (Patello Femoraal Pijn Syndroom)

Wat is een herhaaldelijk pijnsteek in de knie?

De herhaaldelijke pijnsteek in de knie die je beschrijft, kan bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan het ‘lumbosacraal radiculair syndroom’ (LRS). In dat geval raakt een zenuwenwortel (van een zenuw die van de rug naar de benen loopt) bekneld of geprikkeld op de plaats waar de zenuw het wervelkanaal uittreedt.

Hoe ontstaat spierpijn in de knieën?

Spierpijn in de knieën ontstaat veelal door intensieve (over)belasting van de kniespieren, bijvoorbeeld na krachttraining of zwaar-lichamelijke arbeid. Deze vorm van pijn in je knie gaat veelal samen met spierverkramping in de knieholte en pijn in de bovenbeenspieren en kuitspieren. “Gewone” spierpijn in de knieën gaat altijd vanzelf over.

Wat is de oorzaak van kniepijn?

Jicht is een veel voorkomende oorzaak van kniepijn. Uit onderzoek blijk dat de kans op een jichtaanval gedurende de nacht 2.4 keer groter is dan gedurende de dag. Een opeenhoping van urinezuur veroorzaakt kristallen in het kniegewricht en leidt tot roodheid, warmte, pijn en zwelling. Door jicht kunnen mensen ook meer kans hebben op artrose.