Hoe jagen alligators?

Hoe jagen alligators?

Ze jagen voornamelijk vanuit het water, waar ze zich sneller kunnen voortbewegen als op het land. Ze doden hun prooi door deze het water in te trekken waar het verdrinkt. De Chinese alligator heeft zich gespecialiseerd in het eten van grote slakken en schelpdieren zoals mosselen.

Hoe groot worden alligators?

De alligator wordt ongeveer drie tot vier meter lang, al zijn er dieren bekend die wel zes meter zijn geworden. De kop is minder spits in vergelijking met de echte krokodillen. Hierdoor kun je ze goed herkennen.

Waar komt de alligator voor?

Alle soorten leven rond de evenaar: in Afrika, grote delen van Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Azië en het noorden van Australië. De groep echte krokodillen komt voor in Afrika, Midden-Amerika, Zuid-Azië en Noord-Australië. Alligators en kaaimannen komen voor in Zuid- en Midden-Amerika en in en rondom Florida.

Wat moet je doen als je een krokodil tegen komt?

Wanneer ze onder water zijn, zijn ze te herkennen aan de kleine belletjes die boven komen. Als je dit ziet, kom dan niet in de buurt van het water en ga er zeker niet in! Als je toch onverwachts in aanraking komt met een krokodil is het goed om rustig achteruit te lopen en geen onverwachte bewegingen maken.

Hoe gevaarlijk zijn alligators?

Volgens de Florida Fish and Wildlife Conservation komt het niet vaak voor dat alligators mensen aanvallen. De dieren voelen door hun jachtinstinct wel de drang om te jagen, waardoor ze vaker vee en huisdieren aanvallen, en opeten. Mensen zijn minder vaak slachtoffer.

Kan een krokodil springen?

Je staat er niet bij stil, maar als je de beelden hier beneden ziet, blijkt dat een krokodil echt enorm hoog kan springen, hij is in staat zijn hele lichaam compleet boven het waterniveau uit te tillen.

Waarom staat de bek van een krokodil open?

Met zijn bek open ligt de krokodil aan de rand van het water. Niet om te gapen, maar omdat hij het warm heeft. Het dier is koudbloedig. Hij warmt op door de zon, niet door zelf energie te steken in een opwarmbeurt.