Hoe hydraulische krik ontluchten?

Hoe hydraulische krik ontluchten?

c) Het hydraulische systeem ontluchten Plaats de hendel (k) over de ontlastklep (i) en draai linksom om te openen. Steek de hendel (k) in de hendelaansluiting (h) en pomp ongeveer 10 keer om de olie te verdelen en eventuele opgesloten lucht binnenin het hydraulische systeem te laten ontsnappen.

Is een Potkrik veilig?

Door een plotseling optredend defect aan de krik, kan het voertuig spontaan zakken waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Gebruik altijd assteunen voor een veilige werkplek. Overschrijdt nooit het maximale hefvermogen van de garagekrik. De stabiliteit kan dan namelijk niet meer gegarandeerd worden.

Wat voor soort olie in een krik?

Bardahl Jack Oil is geschikt voor hefbrug krik, garagekrik, werkplaatspers, motorlift, motorkraan etc.

Hoe vul je een hydraulische krik?

Zet de krik rechtop in ingedrukte positie en open de afsluiter. Verwijder de vulstop. De olie moet precies tot aan de opening gevuld zijn. Indien nodig kan de krik met een goede kwaliteit olie bijgevuld worden.

Hoe vul je een krik?

Voor het vullen het ventiel openen en het handvat helemaal omlaag duwen. Daarna de vuldop openen, die bovenop de cilinder zit (zie afbeelding). Afhankelijk van het type krik moet er mogelijk eerst een afdekplaat verwijderd worden. Vullen tot aan de rand, daarna het handvat voorzichtig omhoog en omlaag bewegen.

Hoe Potkrik gebruiken?

De potkrik kan handbediend of via de compressor gebruikt worden. Mocht je een potkrik hebben welke aangesloten kan worden op de compressor, moet je er goed omdenken dat de compressor het wel aankan. De potkrik is lichter dan een garagekrik en kan ook gemakkelijk in de auto meegenomen worden voor onderweg.

Hoe werkt een Potkrik?

De potkrik werkt op hydraulica. Door de druk die wordt opgebouwd in de kamer zal de schotel omhoog gaan. Deze druk kan op twee manieren worden opgebouwd, namelijk handmatig of op luchtdruk. De meeste hydraulische potkrikken zijn handmatig te bedienen, maar enkele modellen werken zowel handmatig als met de compressor.