Hoe hoog mag je LDH waarde zijn?

Hoe hoog mag je LDH waarde zijn?

​LDH (lactaatdehydrogenase) is een enzyme dat voorkomt in alle lichaamscellen, vooral in lever, hart, nieren, gestreepte spieren, lymfeklieren en erytrocyten….U bent hier.

​Geslacht ​Leeftijd ​Referentiewaarden
​Man/Vrouw ​2 – 15 jaar ​120 – 300 U/l
​Man ​15 – jaar ​135 – 214 U/l
​Vrouw ​15 – jaar ​135 – 225 U/l

Wat betekent LD waarde?

LDH is betrokken bij de energieproductie in de weefselcellen. Het enzym blijft in de regel binnen de cellen, maar kan door een aandoening of beschadiging in de bloedbaan komen, zodat het gehalte aan LDH in het bloed stijgt.

Wat is de normaal LDH-waarde?

LDH normaalwaarde. LDH komt voor in de meeste cellen van ons lichaam, maar niet in het bloedplasma. In de normale situatie zal dus weinig of geen LDH in het bloedplasma worden aangetroffen. Meestal zal de LDH-waarde bij gezonde mensen liggen tussen 134 – 225 U/L.

Wat is de normale LDH-waarde in het bloed?

LDH normaalwaarde. LDH komt voor in de meeste cellen van ons lichaam, maar niet in het bloedplasma. In de normale situatie zal dus geen LDH in het bloedplasma worden aangetroffen. LDH verhoogd. Verhoging van de LDH-waarde in het bloed wijst op schade aan cellen in het lichaam.

Wat is LDH in het weefsel?

LDH is een enzym dat in de meeste weefsels in het lichaam voorkomt en nodig is voor de omzetting van lactaat. Het is vooral aanwezig in de weefselcellen en normaal is de hoeveelheid in het bloed laag. Bij beschadiging van een weefsel of orgaan komt LDH vanuit de weefselcellen in het bloed terecht en kan er een verhoogd LDH gemeten worden.

Wat is hoog gehalte van LHD?

Een hoog gehalte aan LDH kan wijzen op weefselletsels of op de aanwezigheid van kankercellen. Het is mogelijk dat men LDH gebruikt als tumormarker of om te kijken hoe iemand reageert op de behandeling van sommige kankers. Dit wordt ook lactaatdehydrogenase genoemd.

https://www.youtube.com/watch?v=1t-l3qixS-Y