Hoe hoog kan een Chinook vliegen?

Hoe hoog kan een Chinook vliegen?

Boeing CH-47 Chinook

Boeing VERTOL CH-47D Chinook
Topsnelheid 415km/u
Actieradius 741 km
Dienstplafond 6100+ m
Bewapening

Hoeveel Chinooks zijn er in Nederland?

Stationering. 15 van de Chinooks zijn ingedeeld bij 298 Squadron van het Defensie Helikopter Commando op Vliegbasis Gilze-Rijen. De overige 5 zijn ingedeeld bij 302 Squadron op Fort Hood in de Verenigde Staten voor opleidingen en trainingen met de luchtmobiele brigade.

Hoe heet een dubbele helikopter?

Wereldwijd ingezet Een Chinook herken je direct aan de dubbele rotorsystemen. De meeste helikopters hebben een grote hoofdrotor en een kleine staartrotor, maar de Chinook heeft twee rotoren achter elkaar. Ze draaien tegen elkaar in. Dit geeft de helikopter ontzettend veel kracht: hij kan wel dertienduizend kilo tillen!

Hoe groot is een helikopterplatform?

De letter H is 3 meter hoog, 1.8 meter breed en heeft een lijndikte van 0.4 meter.

Wat is de grootste helikopter?

De Mil Mi-26 (Russisch: Ми-26) (NAVO-codenaam: Halo) is een Sovjet/Russische zware transporthelikopter en is in zowel civiele als militaire dienst. Het is de zwaarste en sterkste helikopter in productie.

Hoe snel draaien de wieken van een helikopter?

Dit gebeurt op een vast toerental, dat varieert per type helikopter. Een Eurocopter Super Puma bijvoorbeeld, heeft een rotortoerental van 275 omwentelingen per minuut, een Robinson R44 heeft een hoger toerental van 408 omwentelingen per minuut.

Heeft een Chinook wapens?

De M3M in de NH90. Het wapen kan dankzij een rail naar buiten worden gedraaid voor een groot schootsveld. De Chinook-transporthelikopter en de NH90-maritieme gevechtshelikopter zijn uit te rusten met het MAG-middelzware machinegeweer én het M3M-zware machinegeweer.

Hoe noem je een legerhelikopter?

Rotor (helikopter) – Wikipedia.