Inhoudsopgave
Hoe herken je goede pellets?
Goede pellets kan je herkennen aan het EN+A1 keurmerk en een lichte kleur. Het EN+A1 label is een Europees keurmerk voor pellets bij particulier gebruik. Deze pellets zijn gemaakt van zuiver houtafval en bij verbranding blijft er maar weinig as over. Ook is de dikte, vorm en densiteit mooi constant.
Wat zijn goede pellets voor pelletkachel?
Welke pellets zijn geschikt voor een pelletkachel? Wanneer u pellets koopt, zijn deze vaak voorzien van keurmerken, namelijk EN-Plus, A1 en DIN-Plus. Goede pellets beschikken over minimaal 2 van deze 3 keurmerken. Daarnaast moeten de pellets gemaakt zijn van 100% naaldhout (licht van kleur).
Wat is DIN+?
Het Din Plus keurmerk voor houtpellets staat voor schoon, onbehandeld hout met een hoog rendement. Al meer dan 15 jaar is din plus een internationaal erkend keurmerk voor pellets en wordt uitgegeven door het Duitse TUV. Het keurmerk wordt zowel voor particulier en industrieel gebruik uitgegeven.
Wat is een goed merk pelletkachel?
Bij een GOED geïsoleerde woning kan de volgende berekening gebruikt worden. Bereken per 25 m3 een 1 kW vermogen. Bij een plafond hoogte van 2,6m kan 1 kW per 10m2 aangehouden worden. Bijvoorbeeld: een ruimte van 120 m3, kan een pelletkachel in van ca 5 kW, wanneer GOED geïsoleerd.
Wat zijn de beste pellets voor een pelletkachel?
De beste pellets kun je herkennen aan het EN+A1 label. Dit is een Europese normering voor pellets voor particulier gebruik. Pelletkorrels die van dit label zijn voorzien geven bij verbranding, afhankelijk van de houtsoort, slechts weinig as (0.5% – 0.7 %).
Waar moet je op letten bij het kopen van een Palletkachel?
7 tips waarop u moet letten bij de aankoop van een pelletkachel
- Hoe groot is de ruimte die u wilt opwarmen? Of anders gezegd, welk vermogen heeft uw kachel nodig?
- Waarvoor wilt u de kachel gebruiken?
- Type / Design.
- Hoe wilt u het toestel bedienen?
- Onderhoud.
- Installatie.
- Service.
Wat kost een degelijke pelletkachel?
Pelletkachels beginnen al met een prijs vanaf 1000 euro en de prijzen kunnen oplopen tot meer dan 5000 euro zonder de meegerekende subsidie die hiervoor mogelijk is. Voor de gemiddelde pelletkachels zijn de prijzen tussen de 1500 en 3500 euro.