Hoe gevaarlijk is een bloedneus?

Hoe gevaarlijk is een bloedneus?

Kan een spontane bloedneus gevaarlijk zijn? Nee, in principe is een bloedneus ongevaarlijk. Na behandeling met de geltube of het 10 minuten dichtknijpen van de neus stopt het bloeden in bijna alle gevallen.

Waarom krijg ik steeds een bloedneus?

Oorzaken van een bloedneus zijn meestal aanhoudend neuspeuteren, hard snuiten of niezen en een tik tegen je neus. Deze kunnen voldoende zijn om een bloedneus te veroorzaken. Ook een wondje in je neus, een ontsteking van het neusslijmvlies of een te droog slijmvlies kunnen de oorzaak zijn van een bloedneus.

Wat is de oorzaak van een bloedneus?

Een bloedneus kan veel oorzaken hebben, variërend van neuspeuteren, kou, hoge bloeddruk en aderverkalking. In de meeste gevallen is een bloedneus echter onschuldig van aard. Bij jonge mensen is dan vaak een adertje gesprongen op het neustussenschot. Een neusbloeding kan echter ook wijzen op een ernstige aandoening.

Hoe snuiten we een bloedneus?

De neus een keer voorzichtig leeg snuiten en daarna enkele minuten dichtknijpen is in de meeste gevallen voldoende om het bloeden te stelpen. Als u regelmatig een bloedneus hebt, is het beter om er de huisarts of de KNO-arts eens naar te laten kijken.

Is de bloedneus regelmatig terugkerende?

Een regelmatig terugkerende bloedneus kan door een arts bekeken worden. Soms zal deze het medicijngebruik aanpassen of instructies geven met betrekking tot de neus snuiten en schoonhouden. Ook kan de arts een neuszalf voorschrijven waardoor het bloeden verminderd. Een kapot bloedvaatje kan door de KNO-arts dicht gebrand worden.

Hoe Knijp je een bloedneus dicht?

In het kort. Bij een bloedneus komt er bloed uit één of beide neusgaten. Ga rustig zitten en snuit de neus. Houd het hoofd licht voorover. Knijp de neus minstens 5 minuten dicht, vlak onder het neusbeen. Blijft het daarna bloeden, knijp de neus opnieuw 5 minuten lang dicht.