Hoe geef je peer feedback?

Hoe geef je peer feedback?

Bij peer feedback treden studenten met elkaar in dialoog aan de hand van gedetailleerde commentaar over elkaars werk, gedrag of prestaties. Ze doen dat op basis van vooraf vastgelegde beoordelingscriteria.

Wat is een peer docent?

Een peer tutor geeft individuele leerlingen extra ondersteuning bij een specifiek vak. Het gaat dan om huiswerkbegeleiding, bijspijkeren of voorbereiding op toetsen, presentaties of projecten.

Wat is co assessment?

Bij co-assessment is de evaluatie een gedeelde verantwoordelijkheid. De leerlingen hebben inspraak door de criteria in samenspraak met elkaar en met de leerkracht te bepalen. Het is de taak van de leerkracht om te bewaken of alle criteria wel degelijk aan bod komen en zo het leerproces van de leerlingen te begeleiden.

Wie zijn Hattie en timperley?

Hattie en Timperley (2007) hebben de betekenis van feedback helder en systematisch in kaart gebracht. Uit het onderzoek blijkt dat feedback en de kwaliteit van de feedback belangrijke voorspellers zijn van leerprestaties van leerlingen.

Wat is peer to peer onderwijs?

Binnen de Peer2Peer methode werken Peers systematisch met elkaar samen, op basis van gelijkwaardigheid en in verschillende rollen. Leerlingen en studenten die zich aanmelden voor een Peer begeleidingsrol worden zorgvuldig geselecteerd en opgeleid. Docenten krijgen zo ruimte voor andere taken.

Wat is een peer leader?

Wat doet een peer leader? Een peer leader begeleidt brugklassers, maakt ze wegwijs op school en vormt een extra paar oren, ogen en handen van de brugklasmentor. Je organiseert bijvoorbeeld het introductiekamp, bent het eerste aanspreekpunt voor de brugklassers en zorgt dat ze zich welkom voelen op school.

Wat is het verschil tussen feedback en feedforward?

feedup (waar ga ik heen, wat is mijn doel of welke resultaten) feedback (wat heb ik gedaan, hoe heb ik het doel tot nu toe aangepakt) feedforward (wat is de volgende stap, wat ga ik verder doen om de gestelde doelen te bereiken)

Wat is een leeromgeving goed?

Als het goed is, is een leeromgeving rijk, krachtig en betekenisvol. Kenmerken daarvan zijn: uitnodigende materialen en activiteiten, ruimte voor eigen inbreng en creativiteit, samenwerking en experimenten. Bij een rijke leeromgeving sluit aan bij de verschillende leervormen en leerstijlen.

Hoe maak je een leerdoel kort en krachtig?

Houd het kort en krachtig. Formuleer een leerdoel kort en krachtig. Dus geen wollige en moeilijke zinnen, maar een duidelijk, puntsgewijs overzicht dat de kern en belangrijkste doelstellingen samenvat. Die overzichtelijkheid bevordert het vasthouden van de juiste focus. 3. Formuleer leerdoelen niet te breed.

Wat is een smart-leerdoel?

Meetbaar (stap 2): een SMART-leerdoel heeft een normerend karakter en verbindt dus een kwaliteitsmaat aan de te leveren inspanningen. SMART gaat ervan uit dat er een systeem, methode en procedure zijn om te bepalen in welke mate het doel op een bepaald moment bereikt is.