Hoe gebruik je Teerzeep?

Hoe gebruik je Teerzeep?

Maakt de huid schoon, is vochtinbrengend en ontgeurend. Voor in het bad, onder de douche, bij het scheren en wassen van het haar. Heel behulpzaam bij het verwijderen van schilfers van psoriasis, roos, eczeem en andere huidirritaties.

Waar wordt teer voor gebruikt?

Het wordt gebruikt voor sommige historische gebouwen maar is vooral een product dat wordt gebruikt bij historische schepen. Hierbij kan men denken aan de toepassing op houten scheepsluiken zoals de Friese kap. Een bekende bruine teersoort is de zogenoemde Zweedse of Stockholmer teer.

Is Trekzalf hetzelfde als Teerzalf?

Overigens bevat de trekzalf slechts 10 of 20% ichthammol, afhankelijk van de zwaarte van de huidaandoening. Het wordt ook wel zwarte trekzalf of teerzalf genoemd omdat het qua geur, kleur en smaak teerachtige eigenschappen bezit.

Wat is schadelijk aan teer?

Teer kan leiden tot bronchitis, longemfyseem, longkanker en keel-, slokdarm- en strottenhoofdkanker. Koolmonoxide leidt tot verminderde conditie, aderverkalking, hartklachten (Angina pectoris, hartinfarct), herseninfarct en hersenbloeding.

Waarom is trekzalf niet goed?

Insmeren met trekzalf (wit of zwart) werd vroeger veel geadviseerd, maar omdat het overgevoeligheid kan veroorzaken kun je het beter niet gebruiken. Als je wilt proberen de rijping van de steenpuist te versnellen, zodat de steenpuist wellicht sneller verdwijnt, kun je er warme compressen op leggen.

Hoe effectief is trekzalf?

De jeuk vermindert snel. Na 2 tot 4 weken heeft u ook minder last van roodheid en schilfers. Smeer de zalf dun op. Als u te dik smeert, heeft u meer kans op bijwerkingen, terwijl ichthammol niet beter werkt.

Hoe gevaarlijk is teer?

Teer kan leiden tot bronchitis, longemfyseem, longkanker en keel-, slokdarm- en strottenhoofdkanker. Koolmonoxide leidt tot verminderde conditie, aderverkalking, hartklachten (Angina pectoris, hartinfarct), herseninfarct en hersenbloeding. Nicotine leidt tot verslaving en een verhoogde bloeddruk.