Hoe flitsen ze in Duitsland?

Hoe flitsen ze in Duitsland?

De Duitse politie flits namelijk terug gelukkig niet op Nederlandse manier maar wel inventief want veel van camera’s zitten verstopt in de portalen boven de snelweg. Praktisch alle portalen boven de autobahn met een snelheidsaanduiding hebben de mogelijkheid om een tijdelijke snelheidscamera in te bouwen.

Wat kost bellen achter het stuur in Duitsland?

Automobilisten die gesnapt worden terwijl ze niet-handsfree bellen of op een andere manier in de weer zijn met hun smartphone kunnen voortaan rekenen op een boete van 100 euro. Dat was eerder ‘slechts’ 60 euro. Dat is nog steeds wel fors minder dan de 230 euro die je daarvoor in Nederland moet neertellen.

Wat is een rode flits in Duitsland?

Sommige (oude) flitspalen in Duitsland hebben een rode lens voor de flitser zodat ze de weggebruikers niet verblinden.

Hoe lang duurt het voordat je een bekeuring uit Duitsland krijgt?

Word je nou toch geflitst? Dan kun je de boete binnen 3 weken thuis verwachten. Soms duurt dit wat langer en als je echt mazzel hebt, krijg je de boete niet binnen.

Kan je een flitser zien flitsen?

Je weet dat je geflitst bent, als je een flits ziet Fabel: Er zit een infraroodflitser in de nieuwe flitspaal. Hierdoor is de flits niet te zien. Je weet dus pas dat je geflitst bent als er een boete op de deurmat ligt. Er zijn nog flitspalen waarbij je de flits wél ziet.

Hoe lang duurt bekeuring uit Duitsland?

Wat te doen met Duitse boete?

Een Verwarnung wordt ter plaatse uitgereikt of per post toegestuurd. Het boetebedrag ligt tussen de € 5,- en € 55,-. Door het boetebedrag binnen één week te betalen voorkom je verdere strafvervolging. De zaak is dan afgedaan en bezwaar is niet meer mogelijk.

Wat gebeurt er als je een boete uit Duitsland niet betaald?

Betaalt u niet of te laat dan krijgt u een brief (=Anhörungsbogen) thuisgestuurd. Hierop moet u reageren want Duitsland achterhaalt hiermee de gegevens van de overtreder. In Duitsland betaalt de bestuurder de boete, niet de eigenaar. Zat u niet achter het stuur, vul dan de gegevens in van de persoon die wel reed.