Hoe duur is Eiffeltoren beklimmen?

Hoe duur is Eiffeltoren beklimmen?

Een ticket voor de Eiffeltoren te bezoeken met de lift tot en met de tweede verdieping kost respectievelijk 11 euro, 8,50 euro en 4 euro. Een liftkaartje naar de derde verdieping, dus de top, kost 17 euro, 14,50 euro en 8,50 euro. Ga je lopend naar de tweede verdieping? Dan betaal je 7 euro, 5 euro of 3 euro.

Hoe kom je bovenaan de Eiffeltoren?

De eerste etage ligt op 57 meter hoogte, de tweede etage op 115 meter hoogte en de derde etage, de top, op 276 meter hoogte. De eerste twee niveaus kun je zowel met de trap als met de lift bereiken, de derde etage alleen met de lift.

Welke verdieping Eiffeltoren?

Eiffeltoren
Technische gegevens
Hoogte 1e etage: 57,63 m 2e etage: 115,73 m 3e etage: 276,13 m Top (incl. antenne): 330 m
Gewicht Totaal: 10.100.000 kg Metalen geraamte: 7.300.000 kg
Materiaal smeedijzer

Hoe laat gaan lampjes Eiffeltoren aan?

Als je besluit om de toren niet van binnen te bezoeken, is het een aanrader om ’s avonds naar deze trekpleister te gaan. Om 22.00 uur om precies te zijn. Op dat tijdstip wordt de Eiffeltoren namelijk verlicht. Flikkerende lampjes, laserstralen en zoeklichten worden aangezet, waardoor de toren haast lijkt te glitteren.

Welke ingang Eiffeltoren?

Om de esplanade van de Eiffeltoren te bereiken zijn er twee ingangen in de tuinen die de bodem van de toren omringen – de zuidelijke en de oostelijke ingang. Hier ga je door de eerste veiligheidscontrole en krijg je ook de kans om wat tijd door te brengen in de recent aangelegde tuinen.

Hoeveel etages heeft de Eiffeltoren?

3Eiffeltoren / Verdiepingen

Wanneer begon de bouw van de Eiffeltoren?

Op 26 december 1888 werd begonnen met de bouw van de pilaren voor de derde verdieping. Op 15 maart 1889 werd de derde verdieping gemonteerd. Eind maart 1889 was het bouw van de Eiffeltoren klaar.

Wanneer was de Eiffeltoren uitgekozen?

Het jaar 1889 was niet toevallig uitgekozen: het was de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie. De Eiffeltoren werd op 31 maart 1889 ingehuldigd en op 6 mei officieel geopend. In totaal werkten 250 staalarbeiders mee aan de bouw.

Wat is het officiële adres van de Eiffeltoren?

Het officiële adres van de Eiffeltoren is Avenue Anatole France 5.

Wat is de Eiffeltoren in Parijs?

Zie Eiffeltoren (doorverwijspagina) voor andere betekenissen van Eiffeltoren. De Eiffeltoren ( Frans: la tour Eiffel) is een monument in Parijs en een van bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Hij staat aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissement van Parijs.