Hoe dik moet fluorocarbon zijn?

Hoe dik moet fluorocarbon zijn?

700 tandjes, kun je ook fluorocarbon gebruiken als onderlijn, maar dan moet het minimaal 1 mm. dik zijn, wat neerkomt op een trekkracht van ongeveer 80 á100 pond.

Hoe knoop je fluorocarbon?

Om een fluoro lijn aan een gevlochten lijn te knopen raden we aan om een Allbright knoop te gebruiken. Het is belangrijk om bij het knopen eerst 10 wikkelingen netjes naast elkaar om een dubbel geslagen stukje fluoro te leggen. Vervolgens wikkel je in 5 keer terug en steek je het uiteinde door de ontstaande lus.

Welke dikte Fluorcarbon voor snoekbaars?

Voor snoekbaars en baars gebruiken roofvissers meestal een fluorocarbon onderlijn van 30/00 of 35/00. Snoekvissers gebruiken daarentegen liever een onderlijn van fluorocarbon van 80/00 dik of meer.

Welke diameter fluorocarbon?

Als fluorocarbon raden we een wat dikkere diameter te nemen, bijvoorbeeld 0.35 of 0.40mm. Omdat het op de hele lijn toch maar een klein stukje is heeft de diameter niet zo’n heel hoge invloed. Uiteraard kun je ook een kortere onderlijn gebruiken, maar korter dan 20 cm raden we af.

Hoe voorslag gebruiken?

Houd dan de hoofdlijn naast de tapse voorslag, kijk wanneer ze de gelijke dikte hebben en knip de tapse voorslag dan af en verbind hem met de hoofdlijn. Voor het verbinden van een voorslag met de hoofdlijn zijn verschillende knopen te bedenken.

Waarom Onthaakmat gebruiken?

Een onthaakmat voorkomt beschadigingen bij vissen. Een karper die begint te spartelen heeft hierdoor veel minder kans om zichzelf letsel toe te brengen. Daarnaast zijn onthaakmatten handig als je de vis wilt fotograferen of wilt wegen.

Wat is de beste fluorocarbon lijn?

X-line. X-line is met afstand de meest populaire fluorocarbon hoofdlijn van dit moment. Deze lijn heeft al 20 jaar lang een topreputatie en dat is meer dan terecht. Deze lijn zinkt namelijk als een baksteen en is onder water nagenoeg onzichtbaar.

Hoe dik moet voorslag zijn?

Strikt genomen is een voorslag als je met 0,30mm of 0,35mm nylon hoofdlijn vist vanaf het strand zonder obstakels op de bodem niet perse nodig. Maar als je een klein beetje gevorderd raakt zal je waarschijnlijk toch wel met wat dunnere lijn dan 0,30mm willen vissen, en dan is een voorslag toch echt van belang.