Hoe Athene bezoeken?

Hoe Athene bezoeken?

De beste reistijd voor Athene zijn de maanden maart tot en met mei en vanaf half september tot en met eind oktober. Tip is een bezoek aan de stad vlak voor de kerstdagen. Hotels zijn er in Athene meer dan voldoende en variërend van eenvoudig tot luxe met een schitterend uitzicht op de Akropolis.

Waarom zouden de belangrijkste Griekse tempels op een Akropolis staan?

De Akropolis bleef de religieuze kern van de stad, ook toen de bevolking zich in de benedenstad ging vestigen en de stad zich begon uit te breiden. De beschermgodin Athena had er haar belangrijkste heiligdom, de Oude Athenatempel, gebouwd in de 6e eeuw v. Chr.

Hoeveel dagen nodig om Athene te bezoeken?

U kunt de meeste bezienswaardigheden van de stad in 1 of 2 dagen bezoeken, ook al neemt u de tijd om de musea en de belangrijkste archeologische vindplaatsen te bezoeken. Als je 3 dagen of meer in Athene verblijft, kun je zelfs een tour maken om de omgeving te bekijken.

Hoeveel dagen nodig Athene?

Zorg er zeker voor dat je 3 volle dagen hebt voor het bezoeken en bewonderen van de stad. Zo kan je zonder problemen de Akropolis, de Tempel van de Olympische Zeus, het Griekse Parlement, … gaan bezoeken.

Wat is Akropolis geschiedenis?

De Akropolis is een rotsplateau van 300 meter bij 175 meter, ligt 80 meter boven de stad Athene en herbergt de heiligdommen van de Atheners. Het is de bekendste bezienswaardigheid van Griekenland. De eerste sporen gaan terug naar de Neolithische tijd. In de Myceense tijd was de Akropolis de zetel van de koning.

Welke tempels staan er op de Akropolis?

Er zijn heilige tempels, allemaal gewijd aan verschillende goden, waarvan de belangrijkste godin Athene was. De belangrijkste gebouwen zijn het het Parthenon, de Nike-tempel, de Propylaeën en het Erechtheion. De monumenten op de Acropolis van Athene zijn universele symbolen van de klassieke beschaving.