Heb ik visum nodig voor Dominicaanse Republiek?

Heb ik visum nodig voor Dominicaanse Republiek?

Voor een verblijf in de Dominicaanse Republiek heb je geen visum nodig, maar een toeristenkaart, of tourist card. Zo’n toeristenkaart koop je bij aankomst op het vliegveld (Santo Domingo).

Wat heb je nodig om naar Dominicaanse Republiek?

Als u naar de Dominicaanse Republiek reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.

Hoelang vliegen naar de Dominicaanse Republiek?

Wanneer je vanaf Amsterdam vliegt is de vliegtijd ongeveer 12 uur met tussenlanding naar Punta Cana. Als je bijvoorbeeld naar Santa Domingo vliegt dan is de vliegtijd 13 uur en 20 minuten. Het kan ook zijn dat je meerdere tussenlandingen hebt, maar de gemiddelde vliegtijd ligt dus rond de 12-13 uur.

Welk vliegveld Dominicaanse Republiek?

Wat zijn de grootste/drukste vliegvelden van de Dominicaanse Republiek?

Positie Vliegveld Aantal passagiers (2019)
1 Punta Cana Airport 7.137.882
2 Santo Domingo Las Américas Airport 3.982.978
3 Santiago de los Caballeros Cibao Airport 1.717.611
4 Puerto Plata Airport 839.962

Welke stekker heb je nodig in Dominicaanse Republiek?

In de Dominicaanse Republiek worden stopcontacten van type A en B gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type A en B. Jouw apparaten met stekker C passen niet in stopcontact A of B.

Hoe lang moet paspoort geldig zijn voor Dominicaanse Republiek?

Persoonsdocumenten. Een geldig paspoort is vereist. Aanbevolen wordt een paspoort met ten minste 6 maanden geldigheid bij aankomst in de Dominicaanse Republiek.